Tekel bayi saldırının cezası belli oldu: Şok detaylar ortaya çıktı!

Esenyurt'ta 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekel bayii saldırısıyla ilgili hazırlanan iddianame sonucunda, şüpheliler hakkında istenen cezalar belli olurken, olaya dair çok detaylar da ortaya çıktı.

GÜNDEM 25.12.2023, 13:40 26.12.2023, 10:29 Buse Önder
Tekel bayi saldırının cezası belli oldu: Şok detaylar ortaya çıktı!

Geçtiğimiz Temmuz ayında Güzelyurt mahallesindeki tekel bayiye gelen ve bir süre tartışan gruptaki şüphelilerden biri, tartışmanın ardından 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen ile yanında bulunan 20 yaşındaki Batuhan Bayındır ve 21 yaşındaki Yusuf Erzen'e ateş etmişti. Şüpheliler olay yerinden kaçarken, Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.

Bakırköy ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan kanlı olayın perde arkası aydınlandı. Olaya karışan ve kaçmalarına yardım eden şüpheliler, kısa sürede polis tarafından gözaltına alındı. İddianameye göre, 10 sanıktan 4'ü tutuklanırken, 5 kişi ise serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, tamamlanan soruşturmanın ardından iddianame hazırlayarak Tarık Özer, Murat Özer ve Azat Özer'in de aralarında bulunduğu 10 kişiyi mahkemeye sevk etti.

Yaşanan saldırı ilk değildi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olayın temelinde iki aile arasındaki geçmişe dayanan bir borç meselesi bulunduğu belirtildi. Cantürk Erzen'in diğer oğlunu azmettirerek Servet Özer'i vurdurduğu ve bu olayın davası devam ederken, Servet Özer ve akrabalarının silahla yaralandığı, ardından bir hafta içinde tekel bayinin silahlı saldırıya uğradığı iddia edildi.

Olay günü atılan mesajlar ortaya çıktı

Olay günü, şüpheliler Murat Özer ve Tarık Özer'in Yunus Emre Erzen'in babası Cantürk Erzen'e karşı icra takibi başlattığı ortaya çıktı. Cantürk Erzen'in, şüphelilere karşı sert mesajlar gönderdiği belirtilen iddianamede, olay günü attığı mesajlarda öfke ve tehdit dolu ifadelerin yer aldığı ifade edildi.

Olayın ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı iddianamede, Cantürk Erzen'in olay günü attığı mesajlarda, "Lan ş….ler ben sizin paranızı vermedim mi? Bana dava açıyorsunuz", "Ben de bu meseleyi burada bırakırsam siz de istediğinizi yapın", "Tefeciler onun bunun parasını yiyenler sizi zaten sonunuz yok" gibi mesajlar attığı ifade edildi.

“Çocuğuma bir şey olursa seni burada bekliyorum”

Olay günü yaşananların ardından Cantürk Erzen'in şüphelilere yönelik mesaj atmaya devam ettiği de iddianamede yer aldı. Erzen'in, "Oğlum seni cehenneme almayacaklar", "O çocuğa nasıl kıydın o…ç… beni çağır istediğin yerde buluşalım", "Ulan var ya çocuğuma bir şey olursa ulan bir gözyaşı dökersem namussuzum ne zaman gözyaşı dökülebilir biliyor musun? Senin ciğerlerini söktüğüm zaman. Çocuğuma bir şey olsun buradayım seni bekliyorum" gibi mesajlar attığı ortaya çıktı.

Batuhan’ın olaylar ile ilgisi yokmuş

Olayın yaşandığı gün tekel bayide bulunan Yunus Emre Erzen, kuzeni Yusuf Erzen ve hayatını kaybeden Batuhan Bayındır'ın bulunduğu belirtilirken, Batuhan Bayındır'ın iki aile arasındaki husumetle hiçbir ilgisi olmadığı, sadece kuzen Yusuf Erzen'in arkadaşı olduğu da vurgulandı.

Şüphelilere 5 ayrı suçtan dava açıldı

Şüpheliler Tarık Özer, Murat Özer, Azat Özer ve Servet Özer hakkında çeşitli suçlardan cezalar talep edildi.

Şüpheliler hakkında, Yunus Emre Erzen'e yönelik 'tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürme' suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Batuhan Bayındır'a karşı 'kasten öldürme' suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezası, Yusuf Erzen'e yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ayrı ayrı 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bununla birlikte, 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 11'er yıl 9'ar aya kadar hapis cezası ve 3 kişiye karşı 'silahla birden fazla kişi tarafından tehdit' suçlarından 11'er yıl 9'ar aya kadar hapis cezası talep edildi.

Duruşmaların ilerleyen günlerde başlaması bekleniyor.

Yorumlar (0)