Erdoğan havalimanı açılışında çok sert konuştu: "Siyasi bukalemunlar!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı. "Yeni pist iniş, eski pist kalkış amaçlı kullanılacak." diyen Erdoğan; Çukurova, Bayburt, Trabzon ve Antalya'daki havalimanı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 12 şehit verilen terör saldırıları hakkında da konuşan Erdoğan, "Siyasi bukalemunlar, teröriste 'terörist' dememek için çırpınıyor. Onların maskelerini indireceğiz." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 25.12.2023, 14:00 25.12.2023, 17:56 Hakan Öksüz
Erdoğan havalimanı açılışında çok sert konuştu: "Siyasi bukalemunlar!"

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yolcu trafiğini karşılamakta zorlanan havalimanını büyütmenin bir zorunluluk haline geldiğini vurguladı. Havalimanının hava trafiğinin yıllar içinde arttığını kaydeden Erdoğan, yeni terminal binasının devreye alındığını aktardı.

Sabiha Gökçen'de 2021, 2022 ve 2023'teki yolcu sayıları

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın kullanım oranının yıldan yıla arttığına vurgu yapan Erdoğan, "2021'de toplamda 181 bin uçuş yapıldı. Havalimanını kullanan yolcu sayısı 25 milyondu. 2022'de yolcu sayısı 31 milyon, 2023'te ise 34 milyona çıktı. Yıl biterken bunun 37 milyon olacağı tahmin ediliyor. İstanbul Havalimanı ile Antalya Havalimanı'nın ardından ülkenin hava trafiği en yoğun 3. havalimanı Sabiha Gökçen'dir." dedi.

"Yeni pist iniş, eski pist kalkış amaçlı kullanılacak"

2012'de ikinci pistin yapılması kararını aldıklarına dikkat çeken Erdoğan, "Buraya yaptığımız yatırım tutarı 970 milyon dolara ulaştı. 3540 metrelik pist, havalimanının trafik kapasitesini iki katına çıkartacak. 3 paralel taksi yolu bulunuyor. Bunlardan en kısası 2700 metre uzunluğunda. Diğerlerinin uzunlukları ise 3000 metre ve 3540 metre. Yeni pist iniş, eski pist ise kalkış amaçlı kullanılacak." ifadelerini kullandı.

Yeni havalimanı projeleri

Yeni pistin açılmasıyla Sabiha Gökçen'in yıllık yolcu ağırlama kapasitesinin 85 milyonu aşacağını vurgulayan Erdoğan, "Hem Avrupa'da hem de dünyada başlıca havalimanları arasında yer alıyor Sabiha Gökçen. Önceki hafta 5 ödül birden kazandı. Çamur attıkları diğer yatırımlarımız için de geçerli bunlar. Çukurova Havalimanı ocak ayında açılacak. 2025 Bayburt'ta havalimanı açacağız. Trabzon Yeni Havalimanı projesi var. 35 milyon yolcu kapasiteli Antalya Havalimanı'nın yolcu kapasitesini 80 milyona yükselteceğiz." diye konuştu. 

"Teröriste 'terörist' dememek için çırpınıyorlar"

Terörle mücadeleye ilişkin de mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör baronları hedeflerine ulaşamayacak. Yolumuzdan dönmeyeceğiz. Terör saldırıları yaparak vatandaşları bölme planı artık işlemiyor. Terörle yürüyenlerin kim olduklarını biliyoruz. Kandil'deki teröristlere iradelerini teslim edenlere göz açtırmayacağız. Siyasi bukalemunlar, teröriste 'terörist' dememek için çırpınıyor. Onların maskelerini indireceğiz." dedi.

Yorumlar (0)