ABD ordusu skandal kareleri paylaştı! PKK/YPG'li teröristlere Kalaşnikof eğitimi

ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyon, resmi sosyal medya hesabından paylaştığı skandal fotoğraflarla bir kez daha gündeme geldi.

DÜNYA 27.12.2023, 16:55 Buse Önder
ABD ordusu skandal kareleri paylaştı! PKK/YPG'li teröristlere Kalaşnikof eğitimi

Türkiye, Irak'ın kuzeyinde yaşanan şehit haberlerinin ardından terörle mücadele operasyonlarını sürdürürken, ABD'nin PKK/YPG'li teröristlere destek verdiği iddiaları yeni bir skandalla gündeme geldi.

ABD'nin Orta Doğu operasyonlarını yürüten Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na (CENTCOM) bağlı Birleşik Ortak Görev Gücü Doğal Kararlılık Harekatı adlı sosyal medya hesabı, Suriye'de çekilmiş fotoğrafları paylaşarak tartışmalara neden oldu. Fotoğraflarda, ABD askerlerinin PKK/YPG'li teröristlere Kalaşnikof eğitimi verdiği görüntüler tartışma yaratırken, bu eğitimde çocukların da bulunuyor olması dikkat çekti.

ABD’den yeni skandal geldi

Birleşik Ortak Görev Gücü, 2014 yılının sonlarında terör örgütü DEAŞ ile mücadele amacıyla kurulmuş bir uluslararası koalisyon olarak bilinse de, daha sonra PKK/YPG'li teröristlere eğitim ve silah sağlayan bir yapıya dönüşmüştü. Bu koalisyon, şu anda Suriye'nin kuzeyi ve doğusundaki birçok üste bulunan yaklaşık 900 ABD askeri ile özellikle petrol sahalarını kontrol ederek, PKK/YPG'li teröristlere destek sağlıyor.

ABD ordusunun yeni skandalı olarak görülen bu fotoğraflarla açıkça PKK/YPG terör örgütüyle işbirliği yaptığını gösterdiği iddia edildi.

‘Suriye’de Amerikan üstlerinin ne işi var?’

Öte yandan, Ekim ayında ABD'ye ait bir F-16 savaş uçağının Türk Silahlı İnsansız Hava Aracı'nı (SİHA) düşürmesi, Ankara-Washington ilişkilerinde gerilime neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu olayın ardından ABD'nin Suriye'de bulunan 23 üssünün amacını sorgulayarak, "Suriye'de Amerika'nın üslerinin ne işi var? Bu üslerle ne yapılıyor?" şeklinde sorular yöneltmişti.

Yorumlar (0)