Mısır'a kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten yolda!

İstanbul Eyüpsultan'da kazaya karışarak bir kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına sebep olan 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü T.C, yazar olan annesi Eylem Tok tarafından Mısır'a kaçırılmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılacağını söyledi. İşte Bakan Tunç'un açıklamaları...

GÜNDEM 07.03.2024, 09:40 Hakan Öksüz
Mısır'a kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten yolda!

İstanbul Kemerburgaz'daki Mithatpaşa Mahallesi'nde 1 Mart Cuma günü yaşanan kazanın ardından meydana gelenler, gündemde yankı uyandırdı.

Emniyet şeridinde arızalı araçları kontrol eden gruba lüks cipiyle çarpan 16 yaşındaki sürücü T.C, bir çocuk babası Oğuz Murat Acı'nın ölümüne ve 4 kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Kaza sonrası T.C'nin, yazar olan annesi Eylem Tok tarafından Mısır'a kaçırılması tepki çekti. 

Oğlunu Mısır'a kaçıran Eylem Tok: "Başına bir şey gelmesinden korktum"

Ölümlü kazaya sebep olan oğlunu yurt dışına kaçıran yazar Eylem Tok, "Bize haber vermeden arabam ile dışarı çıktı oğlum, bunun tüm sorumluluğu bende. Bütün tedbirleri almalıydım. Kazadan sonra oğlum kaçmadı, oradakilere yardım etti. Oğlumun darp edileceği ya da başına başka bir şeyin gelebileceğinden korktum. Ortalık yatışana kadar yurt dışına çıkarmak istedim. Oğlum Türkiye'ye dönmek istiyor. Herkesten özür diliyorum." şeklinde bir açıklamada bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Mısır ile suçluların iadesine dair anlaşmamız var"

Eyüpsultan'da emniyet şeridindeki ATV tipi araçlara çarparak bir kişinin ölümüne sebep olan ve annesiyle beraber Mısır'a kaçan T.C. hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi.

Kaza anından itibaren Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmayı başlattığını hatırlatan Bakan Tunç, "Kazaya karışan kişi için yakalama kararı çıktı. Bu kişinin iadesini, Mısır adli makamlarından talep ettik. Şimdi de kırmızı bülten çıkarıyoruz. Mısır ile suçluların iadesine dair anlaşmamız var. Çocuğun annesi bakımından da bir soruşturma var." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)