Konya'daki katliamla ilgili yeni gelişme

Konya'ya bağlı Meram ilçesindeki silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişinin vahşice öldürülmesine dair gözaltına alınan 14 şüpheliden 10'unun tutuklandığı bildirildi.

GÜNDEM 03.08.2021, 23:53 04.08.2021, 18:16
Konya'daki katliamla ilgili yeni gelişme

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Meram ilçesinde 30 Temmuz günü aynı aileden 7 kişinin yaşamını yitirdiği olay ile ilgisi olduğu düşünülen 14 zanlının gözaltına alındığı anımsatıldı.

Eşi, babası, annesi ve kız kardeşi de tutuklandı

Soruşturma çerçevesinde, firari şüpheliyi yakalama çalışmalarının devam ettiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu aşamada delillerin tam anlamıyla toparlanmamış olması, HTS analizlerinin sürmesi, kriminal raporlarının tam olarak ikmal edilmemesi ile siber inceleme raporlarında dijital materyallerin incelemesinin sürmesi, olayın yaşandığı gün şüphelilerin bulundukları yerler ile ilgili tanık ve kamera araştırması işlemlerinin devam etmesi, suçun asli faili olup halihazırda hakkında yakalama kararı bulunan firari şüpheli ile olan münasebetleri nedeniyle, A.Ç., A.K., A.K., İ.A., İ.A., İ.K., R.Ç., Z.A, V.K ve Y.Ç, 'kasten öldürme' suçundan nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanmış, geriye kalan şüpheliler A.K., İ.Ç., M.Ç. ve M.G. yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol koşuluyla serbest bırakılmıştır."

Diğer yandan, tutuklananlar arasında, firari zanlının babası İ.A., annesi İ.A., kız kardeşi A.K. ve eşi M.A.'nın da bulunduğu belirtildi. 

Yorumlar (0)