Erdoğan'dan Suriye ve Mısır mesajı

Erdoğan, "İlerleyen süreçte nasıl Mısır ile bu işler yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de yoluna girebilir. Siyasette küslük diye bir şey yoktur." dedi.

GÜNDEM 27.11.2022, 22:45
Erdoğan'dan Suriye ve Mısır mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Konya İl Başkanlığınca Konya Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen Gençlik Buluşması'nda konuştu.

Öğrenim kredisi

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Gençlik ve Spor Bakanı, heyeti ile birlikte çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra doktora, yüksek lisans, lisans ücretleri belirlenecek ve onay için masama gelecek. Açıklamayı ondan sonra yapacağız.

Yerli ve milli teknolojiler

Bilim bir milletin kayıtsız koşulsuz malı değil, ortaktır. Bu ortak malı, dünyada eğer birlikte çalışırsan işleyebilirsin ve birlikte kullanabilirsin. Bunun çabası içindeyiz. Bu da günbegün ileri gidiyor ve ülkemizdeki altyapıyı fiziki noktada gören Hans, George vesaire, onlar da bizimle birlikte bu tarz şeylerde ortak adımlar atmaya hazır olduklarını belirtiyorlar. Politikada da aynı şey. Şu anda Akıncı, SİHA, İHA vesaire bunları bizden talep eden dünya devleri var. Alandık fakat şimdi veren el olma noktasındayız. Tüm mesele kuvvetini korumak, kuvvetini ispatlamak ve bunu da Allah'ın izniyle başarmak.  

Mısır ile ilişkiler

Mısırlı mevkidaşım Abdülfettah es-Sisi ile görüşme yapmamdan rahatsız olanlar oldu. Yunanistan bu durumdan rahatsızlık duydu. Bu olacak iş değil. Kendisiyle yaptığımız görüşmede, iki ülke ilişkilerinde, olayın liderler düzeyinde tartışılmasından öte, ben kendisine onu da ilettim, bizim Mısırlılarla ilişkilerimiz farklı, tarihi ortada. Son dokuz senelik süreçte bazı sıkıntılar yaşadık. Katar Emiri'nin de araya girmesiyle bir adım attık. Yaklaşık olarak bir saat kadar dar kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik. 'Alt düzeyde bakanlarımız görüşmelere başlasınlar, ardından görüşmeleri genişletelim. Bütün derdimiz kırgınlıkları gidermek. Akdeniz'de Mısır-Türkiye arasında böyle bir sıkıntı yaşanmamalı.' dedim. Farklı konularda da konuştuk. Kendisi de bu görüşmeden dolayı memnun oldu. 

Suriye rejimi ile ilişkiler

Körfez ülkeleriyle küslüğümüzü menfaate çevirmeye çalışanlar var. Sorunlar giderilince oyunlar bozuldu. Şimdi bizim BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ile ilişkilerimiz çok iyi bir noktada. Daha da iyi olacaktır. Bazı çevreler bu durumdan rahatsız. İlerleyen süreçte nasıl Mısır ile bu işler yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de yoluna girebilir. Siyasette küslük diye bir şey yoktur.

2023 seçimleri

2023 seçimlerine giderken AK Parti'deki heyecan hala devam ediyor. Konya'daki temaslarımda da bunu net bir şekilde gördüm. Heyecandan yana bir sıkıntımız yok. Hele ki Cumhur İttifakı olarak beraber yürüdüğümüz bu yılda 2023 bizlerin yeni bir zafer yılı olacak. Yepyeni bir taç daha takacağız, yolumuza o şekilde devam edeceğiz."

Yorumlar (0)