Erdoğan'dan 28 Şubat ve vesayet açıklaması: "Boğuştum"

28 Şubat postmodern darbesinin üzerinden 27 yıl geçtiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Aydın mitinginde konuştu. Vesayete karşı dimdik ayakta durduklarını belirten Erdoğan, 28 Şubat dönemi ve sonrasında verdiği mücadeleden bahsetti.

GÜNDEM 29.02.2024, 17:46 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan 28 Şubat ve vesayet açıklaması: "Boğuştum"

AK Parti'nin Aydın mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat postmodern darbesi hakkında konuştu. Bu darbenin, Türk demokrasi tarihinin utanç verici sayfalarından biri olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Vesayete karşı dimdik durduk. bu utanç verici olayın Türkiye'de yol açacağı olumsuzlukları en alt düzeye indirmeye çabaladık." dedi.

"Cuntacılardan birinin, 'nüfus birkaç milyon azalırsa zarar gelmez' dediği söylenir"

Türkiye'deki darbeler zincirinin önemli bir halkası olan 28 Şubat postmodern darbesinin üzerinden 27 yıl geçtiğini hatırlatan Erdoğan, "O darbenin elebaşlarından birinin, 'Türkiye'nin nüfusu birkaç milyon azalırsa zarar gelmez.' dediği söylenir. Cuntacılar, o dönem 28 Şubat'ın bin yıl süreceği ilanında bulunmuştu. Bazı basın yayın organları, darbe bülteni gibi haberler yaptı. Sermaye renklere bölündü, baskılandı. Kadınların çalışma ve okuma hakkı, kılık kıyafetleri nedeniyle gasp edildi. O kara günleri unutmuş değiliz." ifadelerini kullandı.

"Darbeci zihniyet ile emrindeki bürokratik oligarşi ile boğuştum"

Zaman zaman çeşitli yollarla Türkiye'nin önüne engellerin çıkarıldığını belirten Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı görev sürem dolmadan darbecilere destek veren hukukçuların kararıyla ayrıldım. AK Parti'yi kurup başbakanlık yaptım. Darbeci zihniyet ile onun emirlerini uygulayan bürokratik oligarşiye karşı mücadele verdi. Uydurma gazete küpürleriyle AK Parti'yi kapatmaya çalıştılar. Bu badireleri milletimizin desteğiyle aştık. Gezi olayları ile 15 Temmuz darbe girişimi de bu badirelerden bazılarıydı." şeklinde konuştu.

Büyüme rakamları: "Peş peşe 14 çeyrektir büyüyoruz"

2023'teki büyüme rakamlarının son derece olumlu olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Büyüme rakamları geçen sene iyi geldi. Deprem, ekonomi ve diğer olumsuz gelişmelere karşın Türkiye büyük bir başarı sağladı. Peş peşe 14 çeyrektir büyüyoruz. AB ülkeleri arasında bu anlamda birinci sıradayız. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla, rekor kırdı. 1 trilyon 119 milyar dolara ulaştık. Böylece ilk defa 1 trilyon dolar sınırını aşmış olduk." dedi.

Yorumlar (0)