Erdoğan'a "BOP Eş başkanı" diyen Kılıçdaroğlu'ndan sert açıklama

DEM Partili Abdullah Zeydan'a mazbatasının verilmemesi ile ilgili zehir zemberek açıklamalar yapan CHP'nin eski lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "BOP Eş başkanı" diyerek seslendi. İşte Kılıçdaroğlu'nun sert açıklaması...

GÜNDEM 02.04.2024, 19:23 02.04.2024, 19:29 Hakan Öksüz
Erdoğan'a "BOP Eş başkanı" diyen Kılıçdaroğlu'ndan sert açıklama

Van'da büyükşehir belediye başkanlığı yarışını kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'a mazbatasının verilmemesi, siyasi arenayı hareketlendirdi. Abdullah Zeydan'a mazbata verilmemesini eleştiren isimlerden biri de CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

"Efendilerin gelse bile bunu değiştiremez"

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında "BOP Eş başkanı" (Büyük Ortadoğu Projesi) ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "Ateşle oynuyorsun. Efendilerin gelse bile bunu değiştiremez. Arkandaki karanlık güçlere sesleniyorum; Türkiye demokratik ve laik bir hukuk devletidir." diyerek tepkisini dile getirdi.

AK Partili Abdulahat Arvas'a seslendi

Yerel seçimde Van'da ikinci olan AK Partili Abdulahat Arvas'a da seslenen Kılıçdaroğlu, "Sana da iki çift sözüm var. Şerefli ol ve eline tutuşturdukları kağıt parçasını (mazbata) yırt. Çocuklarının ve Van halkının yüzüne bakabilme şansın var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)