Beypazarı Soda'dan "yüksek miktarda bor" iddialarına yönelik açıklama

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Türkiye'de üretilen Beypazarı Maden Suyu ile ilgili önemli bir karar vererek yasak getirmişti. BeypazarıSoda’dan konu ile ilgili açıklama geldi.

GÜNDEM 19.04.2024, 19:07 Şeyda Gül
Beypazarı Soda'dan "yüksek miktarda bor" iddialarına yönelik açıklama

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Türkiye'de üretilen Beypazarı Maden Suyu'nun yüksek miktarda bor içerdiği iddiasıyla dikkat çekici bir karar aldı. Maden suyunun bu özelliği nedeniyle satışının yasaklanması talep edildi.

Beypazarı Soda tarafından yapılan son açıklamada, bu iddialara yönelik yeni analiz sonuçları paylaşıldı.

Mevzuat farklılığından kaynaklanıyor

Yapılan yeni analizde, Beypazarı Maden Suyu'nun değerlerinin AB mineralli su kriterleri ve Türkiye Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik limitlerine uygun olduğu belirtildi.

Açıklamada "AB üyesi olmayan İsviçre'de yaşanan bu durum, AB ve İsviçre mevzuatının farklılığından kaynaklanmaktadır. Doğal maden suyumuz, Sağlık Bakanlığı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü denetiminde olup, üretim sıklığı ile orantılı olarak düzenli şekilde denetlenip analiz edilmektedir. Yer altında doğal olarak oluşan maden suyumuz tam 68 yıldır aynı kaynaktan, el değmeden şişelenmekte ve bütün ülkelere aynı içerikte ürün gönderilmektedir. Bu süreçte markamıza destek olan bilinçli ve değerli tüketicilerimiz ile basın mensuplarımızın ilgisine teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz" ifadelerine yer verildi.

Analiz sonuçlarına yer verildi

Şirket açıklamasında, İsviçre kaynaklı analiz sonuçları da tartışmaya dahil edildi. Bu sonuçlara rağmen, Beypazarı Soda'nın ürününün sağlık standartlarına uygun olduğu ve yıllardır güvenle tüketildiği vurgulandı.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">&quot;Kamuoyunun Dikkatine Sunarız.&quot; <a href="https://twitter.com/hashtag/beypazar%C4%B1?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#beypazarı</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/beypazar%C4%B1madensuyu?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#beypazarımadensuyu</a> <a href="https://t.co/m9eaktzCnq">pic.twitter.com/m9eaktzCnq</a></p>&mdash; Beypazarı Doğal Maden Suyu (@beypazarimdnsyu) <a href="https://twitter.com/beypazarimdnsyu/status/1781230464562327645?ref_src=twsrc%5Etfw">April 19, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Yorumlar (0)