Bakan Yerlikaya duyurdu! 2 ilde belediyelere müfettiş görevlendirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında İstiklal Marşı’nın okutulmadığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise Türk bayrağının kaldırıldığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

SİYASET 19.04.2024, 19:52 Şeyda Gül
Bakan Yerlikaya duyurdu! 2 ilde belediyelere müfettiş görevlendirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında "İstiklal Marşı’nın okutulmadığına", Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise "Türk bayrağının kaldırıldığına" ilişkin iddialarla ilgili adım atıldığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, her iki belediyeye de mülkiye müfettişleri görevlendirildiğinin bilgisini verdi.

Seçim sonrası ilk iş türk bayrağını kaldırmışlar

Yerel seçimlerde DEM Parti’nin Diyarbakır'da seçimleri kazanmasının ardından skandal bir karara  imza attığı ortaya çıktı. DEM Parti, meclis salonunda bulunan Türk bayrağını kaldırdı. Meclis salonunun Aralık ayında çekilen karelerine bakıldığında Türk bayrağının olduğu görülüyor. Ancak Nisan ayında çekilen karelere bakıldığında ise bayrağın kaldırıldığı ve sadece belediyeye ait bayrağın olduğu görülüyor.

Görüntülere rağmen iddiaları reddettiler

Seçimin ardından sosyal medya platformlarında hızla yayılan görüntüler yoğun tepki alırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından iddiaları reddediyor. Konuya ilişkin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Nisan Çarşamba günü başlayan ve 19 Nisan Cuma günü biten ilk Meclis toplantısında Türk Bayrağı’nın kaldırıldığına dair kimi yayın organında servis edilen haberlerin aslı astarı bulunmadığını kamuoyuyla paylaşmak zorunda kaldığımızı üzülerek belirtmek isteriz. Büyük bir kurgu ve manipülasyonla yanıltıcı bilgi yayıldığının bilinmesini isteyerek, meclis toplantımızda İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde bulunduruldu. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)