Batan gemi için çalışmalar 8’inci gününde! Yürek burkan detay ortaya çıktı

Marmara Denizi'nde İmralı Adası açıklarında batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinde kaybolan 4 denizcinin arama çalışmaları 8'inci gününde devam ederken, cesedi bulunan Hüseyin Tutuk ile ilgili yürek burkan bir detay ortaya çıktı.

GÜNDEM 22.02.2024, 12:40 Buse Önder
Batan gemi için çalışmalar 8’inci gününde! Yürek burkan detay ortaya çıktı

Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında gerçekleşen olayda, gemideki 6 kişilik mürettebatın içinde bulunan Zeynep Kılınç ve Hüseyin Tutuk'un cansız bedenleri bulunmuştu. Geriye kalan 4 denizci için yoğun çaba harcanan arama kurtarma faaliyetlerine 660 personel katıldı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, deniz ve hava desteğiyle gerçekleştirilen arama çalışmalarının koordinasyonunun TCG Akın Gemisi tarafından sağlandığını belirtti.

Çalışmalar devam ediyor

Denizin 51 metre derinliğine oturan gemi üzerindeki çalışmalarda Nene Hatun Gemisi'nde bulunan görevliler, İnsansız Su Altı Robotu (ROV) kullanarak görüntüleme ve tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Sualtı Savunma (SAS) komandoları ile AFAD ekipleri, arama çalışmalarına havadan, deniz yüzeyinden ve karadan katılıyor.

İlk seferine çıkmıştı

Denizde batan gemide yaşamını yitiren Hüseyin Tutuk, Manisa'da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Tutuk'un, Amerika merkezli bir firma tarafından üretilen rüzgar gülü imalatında çalıştığı ve kızı Esmanur için daha iyi bir gelecek sağlamak amacıyla denizcilik sektöründe çalışmaya başladığı ortaya çıktı.

Batuhan A gemisinin, Tutuk'un denizcilik kariyerindeki ilk görev yerini oluşturduğu ve 4 gün önce çalışmaya başladığı belirlendi. Tutuk'un tek çocuğu Esmanur Tutuk, babasının gitmesini istemediğini ancak onun, ailelerinin refahı için çalışmak istediğini söylediğini ve "Sizin için çalışacağım, para toplayıp araba alacağım" dediğini ifade ederek duygusal anlar yaşadı.

Ne olmuştu?

Balıkesir’in Marmara Adası'ndan hareket eden ve Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkan Batuhan A adlı kargo gemisi, 14 Şubat'ta kötü hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında kıyıdan 4 mil açıkta battı.

69 metre uzunluğundaki gemi, 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yükü taşıyordu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçlar, 17 Şubat'ta gerçekleştirdikleri dalışta, gemide aşçı olarak çalışan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'ın cansız bedenine ulaştı. SAS komandosu dalgıçlar, 20 Şubat'ta yaptıkları dalışta da gemi batmadan önce çektiği videoyu eşine gönderen Hüseyin Tutuk’un cesedine ulaştı.

Yorumlar (0)