Bakan Kurum açıkladı! Süreç durduruldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un Şile ilçesine yapılması planlanan "Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi"ne ilişkin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi ) sürecini durdurma kararı aldı.

GÜNDEM 06.11.2019, 13:37
Bakan Kurum açıkladı! Süreç durduruldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Hasanlı ve Teke Mahalleleri sınırları içerisinde yapılması planlanan "Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi" projesinin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi ) sürecini durdurdu. 

Bakanlığın yaptığı incelemenin ardından 7 Kasım günü düzenlenecek halkın katılımı toplantısı iptal edildi ve projenin ÇED sürecine son verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) nedir?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin tespit edildiği bir süreçtir. ÇED'in amacı, ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmadan çevre değerlerini ekonomik politikalar karşısında korumak ve planlanan bir faaliyetin neden olabileceği tüm olumsuz çevresel etkilerin önceden belirlenip gerekli önlemlerin alınmasını sağlamaktır.

ÇED'in temel görevi, gelişmeler ve projelere ilişkin karar vericilerin daha bütünsel bir şekilde karar vermelerini sağlamak amacıyla, onlara proje kaynaklı çevresel etkileri net bir şekilde göstermektir.

ÇED, projelere ilişkin bütün ilgili tarafların görüştüğü ve kaygı ve önerilerini sunabildikleri şeffaf ve demokratik bir süreçtir.  İlgili taraflar,  bu süreçte sundukları teknik bilgi ve görüşlerle projenin en optimal şekilde gelişimine fayda sağlarlar.

Yorumlar (0)