Adalet Bakanı'ndan "saldırgan baklavacı" açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İstanbul Pendik'te, içinde hamile kadının bulunduğu araca saldıran Seydioğlu Baklava A.Ş.nin sahipleri hakkında konuştu.

GÜNDEM 09.07.2019, 16:36
Adalet Bakanı'ndan "saldırgan baklavacı" açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "(Pendik'te içinde hamile kadının bulunduğu araca saldırı olayı) Bir hanımefendinin araç içerisinde yaşadığı bu vakayı hiçbir vicdan kabul edemez. Nitekim hakim, savcı, yargı makamları da gereğini yapmıştır. Türkiye hukuk devletidir. Kimse kendisini yetkili merciler yerine koymasın." ifadelerini kullandı.

Olay

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Temmuz Cumartesi günü Yunus Emre Bahçıvan ve hamile eşi Ayfer Bahçıvan'ın içinde bulunduğu otomobile, Pendik D-100 Karayolu'nda seyir halindeyken yol verme meselesi yüzünden önlerini kesen ve terör estiren iki kişinin zarar vermesine ilişkin çıkan haberler, oluşan kamuoyu tepkisi ve şikayet üzerine harekete geçmişti. Başsavcılık, Seydioğlu Baklava AŞ sahipleri şüpheliler Hasan Sel ve Hüseyin Sel hakkında "mala zarar vermek" ve "trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçlarından soruşturma başlatmıştı. Hasan Sel ve Hüseyin Sel, bunun üzerine ifade vermek amacıyla Pendik Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi'ne gelmiş ancak burada kamuoyunun tepkisini çeken ikinci hadise (karşılama olayı) yaşanmıştı.

Yorumlar (0)