10 kişinin öldüğü kazada tutuklanan otobüs şoförünün ilk ifadesi ortaya çıktı

Mersin'de 4 aracın karıştığı ve 10 kişinin hayatını kaybettiği zincirleme trafik kazasının ardından tutuklanan otobüs şoförünün ilk ifadesi ortaya çıktı.

GÜNDEM 27.05.2024, 19:40 Şeyda Gül
10 kişinin öldüğü kazada tutuklanan otobüs şoförünün ilk ifadesi ortaya çıktı

Dün Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Yenice mevkiinde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği yolcu otobüsü, bariyerleri yıkıp karşı şeride geçmişti. Takla atarak iki otomobili altına alan yolcu otobüsü, bir süre sürüklendikten sonra kamyona çarparak durabilmişti. 4 aracın karıştığı zincirleme kazasında 10 kişi hayatını kaybetmişti ve 9'u ağır 40 kişi yaralanmıştı.

Otobüs şoförü tutuklandı

Kazaya neden olan otobüs şoförü 45 yaşındaki Ali Güler tutuklandı. Kazayı yara almadan atlatan şoförün jandarmadaki ilk ifadesine ulaşan TRT Haber ekibi, şoförün 110 kilometre hızla ilerlediğini ve yağış nedeniyle yolun kaygan olduğunu söylediğini aktardı. Bir anda kontrolünü kaybettiğini söyleyen sürücü Güler’in “Kaza nasıl oldu ben de anlamadım” dediği öğrenildi.

Hayatını kaybeden 10 vatandaşın kimlikleri belli oldu

Yaşamını yitirenlerin Ozan Kılıç, Serhat Taraman, İpek Taraman, Elif Taraman, Birsen Çiftsüren, Halil Şimşek, Mehmet Kaplan, Sultan Acet, Taha Acet ve Ayla Çelik Teymen olduğu belirlendi. Otopsilerin yapılmasının ardından 8 kişinin cenazeleri; Diyarbakır'ın Bağlar, Hazro, Hani, Çermik ve Kocaköy ilçelerinde toprağa verildi.

Yorumlar (0)