Mersin'deki korkunç kazada bir kişi tutuklandı

Mersin-Adana Otoyolu'nda devrilen yolcu otobüsü, karşı şeride savruldu. Korkunç kazada 10 kişinin hayatını kaybetti, 9'u ağır 40 kişi yaralandı. Kazada ölenlerin kimlikleri açıklandı. Yolcu otobüsünün şoförü Ali G. adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. 10 kişinin hayatını kaybettiği kazada 8 kişinin cenazesi Diyarbakır'da toprağa verildi. Bir sürü ailenin canı yandığı kazada geriye yürek burkan hikayeler kaldı.

GÜNDEM 27.05.2024, 08:51 27.05.2024, 19:49 Hakan Öksüz
Mersin'deki korkunç kazada bir kişi tutuklandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde dün akşam meydana gelen korkunç kaza, 10 kişinin ölümüne sebep oldu. Mersin-Adana Otoyolu'ndaki kaza, Yenice Kütüklü mevkiinde yaşandı.

Kazaya 4 araç karıştı

Adana'dan gelen 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsü, yağışın kayganlaştırdığı yolda devrilerek karşı şeride geçti.

Bir kamyon, bir pikap ve bir otomobilin de karıştığı zincirleme kazanın ardından itfaiye, sağlık, jandarma ve polis ekipleri bölgeye yönlendirildi.

10 ölü, 39 yaralı

Kaza yerinin can pazarına döndüğünü gören ekipler, yaralıları kurtarmak için seferber oldu. Korkunç kazada 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 9'u ağır 40 kişinin yaralandığı belirlendi.

Kazada ölenlerin isimleri

Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri de açıklandı. Ayla Çelik Teymen, Halil Şimşek, Sultan Acet, Taha Acet, İpek Taraman, Serhat Taraman, Mehmet Kaplan, Birsen Çiftsüren, Ozan Kılıç ve Elif Taraman kazada yaşamını yitirdi.

Yolcu otobüsünün şoförü Ali G. adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. 10 kişinin hayatını kaybettiği kazada 8 kişinin cenazesi Diyarbakır'da toprağa verildi. Kazada hayatını kaybedenlerin ardında buruk hikayeler kaldı.

İddiaya göre, yaşanan kazada; Kazada yaşamını yitirenlerden Serhat Taraman'ın, bugün ameliyata girecek olan ablasını görmek için İstanbul'a gitmeyi planladığı ancak yolculuğunu bir gün öne aldığı öğrenildi. Bir başka üzen olaylardan biri de kemik kanseri tedavisi gören 5 yaşındaki Taha'nın annesiyle birlikte İstanbul'a kontrol için seyahat edeceği oldu. Birsen Çiftsüren'in ise, trafik kazası geçiren yeğenini görmek amacıyla Ankara'ya gitmek üzere otobüse bindiği söylendi.

Otobüs şoförü tutuklandı

Yolcu otobüsünün şoförü Ali G., Tarsus'taki özel hastanede tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Jandarma ekiplerince gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Görgü tanığı o anları anlattı

Kazaya tanık olan 41 yaşındaki Murat Şahin anlattı.

"Mersin istikametinden Adana istikametine gidiyorduk, hava yağışlıydı. İşte bir anda karşı taraftan otobüsün takla atarak geldiğini gördüm." diyen Şahin şu şekilde devam etti:

“Aracı dayım kullanıyordu zaten, ben yolcu konumundaydım. Otobüsün muavininin kazadan sonra, 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum. Zaten otobüsün şeklinden de belliydi. Otobüs direkt kırınca bu şekilde takla atarak geldi. Yolcular yolun sağına doğru savruldu. Takla atınca seyir halindeki 2 aracın üzerine düştü. Kaza sonrası hemen yaralılara müdahale ettik. Maalesef küçük çocuklar da vardı. Allah rahmet eylesin.”

Taraman ailesi büyük bir üzüntü içerisinde

Kazada hayatını kaybeden İpek Taraman (33), eşi Serhat Taraman (35) ve küçük kızları Elif Taraman’ın (3) cenazeleri Hani ilçesinde defnedildi. Defin sırasında Taraman ailesinin yakınları büyük bir üzüntü yaşadı. Serhat Taraman'ın abisi Neşet Taraman, kardeşinin Hani-Diyarbakır arasında yolcu taşıyan bir minibüsün şoförü olduğunu belirtti.

Ablasının ameliyatına gidiyorlardı

Taraman, kardeşinin eşi İpek, kızı Elif ve oğlu Enes ile dün İstanbul'a gitmek üzere yola çıktığını belirtti. “Serhat bugün saat 14.30'da İstanbul'a gitmeyi planlıyordu. Ablamızın ameliyatı için dün 10.30 otobüsüne eşi ve çocuklarıyla binerek yola çıktılar. Ablamın ameliyatına yetişmek için gitmişlerdi. Ancak Allah'ın takdiri böyleymiş, bugün gitmiş olsalardı belki bu kaza yaşanmayabilirdi” dedi.

Kazada yaralanan yeğeni Enes'in Mersin'de hastanede tedavisinin sürdüğünü, sağlık durumunun iyi olduğunu anlatan Taraman, kazada ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Oğullarının tedavisi için İstanbul’a gidiyorlardı

Sultan Acet (30) ve 5 yaşındaki oğlu Taha’nın cenazesi Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’na defnedildi. Yakınları tarafından dualar eşliğinde toprağa verilen anne ve oğul, son yolculuklarına gözyaşlarıyla uğurlandı.

Bir süredir kemik kanseri tedavisi gören 5 yaşındaki Taha'nın kontrolu için annesi Sultan ve babası Hacı Acet ile İstanbul'a gitmek üzere otobüse bindiği, babanın kazadan yaralı olarak kurtulduğu belirtildi.

Büyükannesinin cenazesi için yola çıkmıştı

Mehmet Kaplan’ın (34) cenazesi Çermik ilçesindeki aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı. Kaplan’ın İstanbul’daki bir restoranda çalıştığı ve vefat eden büyükannesi Hatun Kaplan’ın cenaze töreni için Diyarbakır’a geldiği, ardından tekrar İstanbul’a döndüğü belirtildi.

Kazada hayatını kaybeden Ozan Kılıç’ın (29) cenazesi Kocaköy ilçesinde, Birsen Çiftsüren’in (52) ise Hazro ilçesinde defnedildi.

Yeğenini görmeye gidiyordu

Birsen Çiftsüren'in, trafik kazası geçiren ve tedavi gören yeğenini ziyaret etmek amacıyla Ankara'ya gitmek üzere otobüse bindiği ifade edildi.

Yorumlar (0)