Hane geliri nedir? Hane geliri nasıl hesaplanır?

TOKİ Sosyal Konut Projesi’nin önemli şartlarından olan hane geliri sınırı, birçok vatandaşın kafasında soru işareti oluşturdu. Peki, hane geliri nedir? Hane geliri nasıl hesaplanır? İşte ayrıntılar…

EKONOMİ 14.09.2022, 12:32 18.09.2022, 12:02
Hane geliri nedir? Hane geliri nasıl hesaplanır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları açıklanan TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili araştırmalar sürüyor. Projeye başvuru şartlarından biri de hane geliri sınırı olarak dikkat çekiyor. Bu kapsamda hane geliri belli bir sınırın üzerinde olan vatandaşlar, bu kampanyadan yararlanamayacak. Dar gelirli kesim için hayata geçirilen bu projenin ardından hane gelirinin nasıl hesaplandığı da merak konusu oldu. Peki, hane geliri nedir, hane geliri nasıl hesaplanır?

Hane geliri nasıl hesaplanıyor?

Hane geliri, devletin resmi kayıtlarına göre aynı ev içerisinde ikamet eden kişilerin kazandığı toplam geliri ifade ediyor. Örneğin; evde bir baba, bir anne ve bir çocuk yaşıyor ve her biri aylık 5.500 lira asgari ücret kazanıyor. Bu durumda 5.500x3 olarak hesaplama yapılır ve hane geliri 16 bin 500 lira olarak ortaya çıkar. Özetle hane geliri, devletin resmi kayıtlarına göre aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin tamamının elde ettiği toplam aylık geliri ifade eder. 

TOKİ Sosyal Konut Projesi’nde hane geliri sınırı kaç lira?


TOKİ Sosyal Konut Projesi’nde en önemli başvuru şartlarından biri de hane geliri sınırı olarak dikkat çekiyor. Bu kapsamda, hane geliri belli bir limitin üzerinde olan vatandaşlar, bu kampanyadan yararlanamayacak. Peki, sosyal konut projesinde hane geliri sınırı kaç lira? Pek çok vatandaşın merak ettiği bu sorunun yanıtı da belli oldu. Bu kapsamda İstanbul’da hane geliri sınırı 18 bin lira, diğer şehirlerdeki hane geliri sınırı ise 16 bin lira olarak açıklandı. İstanbul’da hane geliri 18 bin liranın, diğer şehirlerde ise hane geliri 16 bin liranın altında olan herkes kampanyaya başvurabilecek. 

Yorumlar (0)