Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı! İşte fiyatlar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Bu kapsamda, dar gelirli aileler için inşa edilecek olan konutlar 608 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 

GÜNDEM 13.09.2022, 16:13 13.09.2022, 17:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı! İşte fiyatlar…

‘Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi’ olarak tanımlanan projenin detayları belli oldu. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihi projenin detaylarını paylaştı. Sosyal konut, iş yeri ve altyapısı hazır arsa olarak 3 farklı kategoride vatandaşlara sunulacak olan proje, milyonlarca dar gelirli vatandaşa yeni bir umut oldu. 

Başvurular yarın başlıyor

Projeye başvuruların yarın başlayacağını ve ekim ayı sonuna kadar devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Proje, 81 ili ve tüm ilçeleri kapsayacak. İnşaat çalışmaları, 2023 ile 2028 yılları arasında tamamlanacak. Bu kapsamda toplam 500 bin sosyal konut ve 250 bin konut amaçlı arsa ile 50 bin iş yeri yapılacak” müjdesini verdi. 

Projenin ilk etabında 250 bin konut yapılacak

Projenin ilk ayağında toplam 250 bin adet konut, 250 bin arsa ve toplam 10 bin iş yeri yapılacak. İlk etaptaki konutların 50 bini İstanbul’da, 12 bin 500’ü İzmir’de, 18 bini Ankara’da, 10 bini ise Gaziantep’te inşa edilecek. Gazilere, şehit yakınlarına ve engelli vatandaşlara da toplam 12 bin 500 konut kontenjanı ayrılacak. 18-30 yaş aralığındaki gençler ve emekliler için de ayrı ayrı olmak üzere toplam 50 bin konut ayrılacak. 

Başvuru için gelir sınırı kaç lira?

Projeden faydalanmak isteyenlerin hane gelirinin İstanbul’da 16 bin lira, diğer şehirlerde ise 14 bin liranın altında olması gerekiyor. 

Fiyatlar belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje kapsamında 2+1 konutların fiyatını 608 bin lira olarak duyurdu. Bu konutların aylık taksit ödemesi 240 ay vade ile 2 bin 280 lira olacak. 350-500 metrekarelik arsaların fiyatı 192 bin 500 lira olarak açıklandı. Bu ücret, 10 yıl vade ve aylık 1604 lira taksitle ödenecek. Hisseli parseller, 112 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla yeni sahiplerini bulacak. Bu kampanyada 10 yıl vade ile aylık 937 lira taksit ödemesi yapılacak. İş yerleri ise 350 bin liradan başlayan fiyatlarla, 120 ay vade ve aylık 2 bin 633 lira taksit imkanı ile vatandaşlara sunulacak. 

“Dünyadaki en büyük konut yatırımı”

Yaptığı konuşmada tarihi bir projeye imza attıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu proje ile sosyal konut sayısı 2 milyona, oturan sayısı ise 10 milyonun üzerine çıkacak. Projenin ismini, ‘ilk evim’ ve ‘ilk iş yerim’ olarak kararlaştırdık. Konutlar depreme dayanıklı olarak ve yatay mimari şeklinde inşa edilecek. Bu kampanya, kalitesi ve sayısı bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımıdır” şeklinde konuştu. 

“Bu projeyi kazanç kapısı haline getirmeyi arzulayanlara fırsat verilmeyecek”

Çarpan etkisiyle projenin 2 trilyon liradan fazla ekonomik etki sağlayacağını belirten Erdoğan, “Proje ile birlikte kira ve ev fiyatlarının da düşmesini bekliyoruz. Hayata geçireceğimiz tarihi proje sayesinde vatandaşlarımızın konuta erişimi çok daha kolaylaşacaktır” ifadelerini kullandı. Taksit ödemelerinin sözleşme imzalandıktan sonra başlayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu projeyi kendilerince bir kazanç kapısı haline getirmeyi arzulayanlara asla fırsat verilmeyecek. Kendi aklınca devleti kandırarak, TOKİ’den ev almaya çalışanlar hem ödediği parayı kaybedecek hem de evlerinden olacaklar. Çok sıkı bir denetim mekanizması oluşturacağız” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)