Cevdet Yılmaz'dan memur zammı ve en düşük emekli aylığı açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni yılda memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşları için yapılacak zam hakkında konuştu. En düşük emekli aylıkları için özel çalışmanın yürütüldüğü vurgulandı.

EKONOMİ 30.12.2023, 14:19 Hakan Öksüz
Cevdet Yılmaz'dan memur zammı ve en düşük emekli aylığı açıklaması

Yeni yılda uygulanacak asgari ücret tarifesinin açıklanmasının ardından memur ile memur emeklilerinin alacağı maaş zammı merak edildi. En düşük emekli aylığı için bir çalışmanın yapıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, toplu sözleşme ile enflasyon farkını da ekleyince 2024'ün ilk yarısında memur ve memur emeklilerinin alacağı toplam zammın yüzde 50 civarında olacağını aktardı.

Yüzde 15 'lik enflasyon farkı

Edinilen bilgilere göre yeni yılın ilk 6 ayında memur ile memur emeklisinin maaşına yansıtılacak enflasyon farkı yüzde 15 olacak. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bunun için özel bir çalışmanın yürütüldüğünü vurguladı. 

"Enflasyona göre SSK ile Bağ-Kur emeklilerine de zam yapılacak"

Ocak ayında açıklanacak verilerin, Aralık 2023'teki enflasyon oranını ortaya koyacağını kaydeden Yılmaz, toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 15'lik artış da eklenince memur maaşlarına yapılacak zam, yüzde 52'ye ulaşıyor. Enflasyona göre SSK ile Bağ-Kur emeklilerine de zam yapılacak. Bu grubun aylıkları, 2024'ün ikinci yarısında daha fazla artacak." dedi.

Emeklilerin kök maaş bilmecesi

Gelir düzeyi düşük olan gruplar için tüm olanakların zorlanacağını belirten Yılmaz, "Çalışanların da emeklilerin de enflasyona ezdirilmemesi için elimizden geleni yapacağız. Bazı emekliler 7 bin 500 lira alıyor. Bazıları da az primle emekli oldu, onların kök maaşları 3 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında. Buna rağmen 7 bin 500 lira alıyorlar. Bu duruma bakacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)