Bitcoin'de sert düşüş! Altcoin piyasası kan ağlıyor

ABD'de açıklanması beklenen enflasyon verileri ve Avrupa'daki siyasi belirsizlik, kripto piyasasında düşüşle sonuçlandı. Bitcoin destek seviyesine indi, altcoin piyasası kan ağladı.

EKONOMİ 11.06.2024, 14:39 Hakan Öksüz
Bitcoin'de sert düşüş! Altcoin piyasası kan ağlıyor

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararından önce inişe geçen Bitcoin (BTC), yarın açıklanacak enflasyon verileri beklenirken düşüşünü sürdürdü. Son 24 saat içinde kripto dünyasının amiral gemisi BTC'deki düşüş yüzde 3'ü buldu. 7 Haziran'dan bu yana yüzde 7 değer kaybeden BTC, 71 bin dolardan 66 bin dolara geriledi.

Altcoin piyasasında keskin düşüş

Bitcoin'in destek seviyelerine gerilemesi, altcoin piyasasını kırmızıya boyadı. Pek çok altcoinde yüzde 25'i aşan değer kayıpları görüldü. Piyasanın ikinci dominant kripto varlığı olan Ethereum (ETH), bir hafta içinde 3 bin 860 dolar bandından 3 bin 500 dolar seviyesine indi.

Piyasalardaki satış baskısının sebepleri

Fed'in bir süre daha faizi yüksek tutabileceğine dair işaretler vermesi, kripto piyasasındaki satış baskısını artırdı. 2024'ün sonuna kadar Fed'in iki defa faiz indirimi yapması bekleniyor. Fed yarın faiz kararını duyuracak. Uzmanlar, faizin sabit kalacağı görüşünde. 

Yatırımcılar, güvenli limanlara yöneliyor

Avrupa'daki siyasi belirsizlik ortamının, yüksek volatiliteye sahip varlıklar üzerindeki satış baskısını artırdığı konuşuluyor. Fransa'da erken seçim kararının alınması ve Avrupa Parlamentosu'nda güçlenen aşırı sağın korkusu, yatırımcıları daha sakin limanlara sürüklüyor.

Yorumlar (0)