Bakan Şimşek'ten TCMB mesajı

Mehmet Şimşek, TCMB Başkanı Karahan ve ekibine destek ve güvenlerinin tam olduğunu ifade etti.

EKONOMİ 04.02.2024, 20:12
Bakan Şimşek'ten TCMB mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden, Fatih Karahan'ın göreve başlamasına dair paylaşım yaptı. 



"Desteğimiz ve güvenimiz tamdır"

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) Başkanı Karahan'ın bugün yeni görevine başladığını kaydeden Bakan Şimşek, şu ifadeleri paylaştı:

"Kendisini kutluyor ve başarılar temenni ediyorum. Başkan Karahan ve ekibine desteğimiz ve güvenimiz tamdır. İlerleyen dönemde de ekonomi programımızı kurumlar arasındaki eş güdümle kararlı bir biçimde uygulamayı sürdüreceğiz. Kuvvetli ekonomi ekibimiz ile makro finansal istikrarın pekişmesi adına var kuvvetimizle çalışıyoruz. Mali disiplin ile dezenflasyon sürecini desteklemeyi sürdürürken, uygulamaya geçireceğimiz yapısal reformlarla program kazanımlarımızı kalıcı duruma getireceğiz."

Karahan ise enflasyonun, hedefleriyle uyumlu düzeylere gerileyene değin gereken parasal sıkılığı korumakta kararlı olduklarının altını çizerek, "Enflasyon görünümü üzerinde herhangi bir bozulmaya asla müsaade etmeyeceğiz." açıklamasında bulunmuştu. 

Yorumlar (0)