TCMB Başkanı Karahan'dan ilk açıklama

Fatih Karahan, enflasyonun, hedefleriyle uyumlu düzeylere gerileyene değin gereken parasal sıkılığı korumakta kararlı olduklarının altını çizerek, "Enflasyon görünümü üzerinde herhangi bir bozulmaya asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

EKONOMİ 04.02.2024, 18:12
TCMB Başkanı Karahan'dan ilk açıklama

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) Başkanı Karahan, enflasyonun, hedefleriyle uyumlu düzeylere gerileyene değin gereken parasal sıkılığı korumakta kararlı olduklarının altını çizerek, "Enflasyon tahminlerini ve fiyatlama davranışlarını yakından izliyoruz. Enflasyon görünümü üzerinde herhangi bir bozulmaya asla müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu. 



TCMB'den açıklama

Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen duyuruda, Resmi Gazete'de yer bulan Cumhurbaşkanı kararı ile Merkez Bankası Başkanlığına, Fatih Karahan'ın atandığı anımsatıldı.

Duyuru doğrultusunda, Fatih Karahan, göreve atanmasının akabinde şu yorumda bulundu:

"TCMB'nin temel maksadı ve önceliği fiyat istikrarını temin etmektir. Bu doğrultuda, kuvvetli ekibimizle dezenflasyonu temin etmeye dönük faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Enflasyon, hedefimizle uyumlu düzeylere gerileyene değin gereken parasal sıkılığı korumaktaki kararlılığımız sürüyor. Enflasyon tahminlerini ve fiyatlama davranışlarını yakından izliyoruz. Enflasyon görünümü üzerinde herhangi bir bozulmaya asla müsaade etmeyeceğiz."

Yorumlar (0)