Merkez Bankası Başkanı Erkan, "itibar suikastı" açıklamasıyla istifasını duyurdu!

Son zamanlarda kendisine yönelik bir itibar suikastı kampanyasının yürütüldüğünü kaydeden Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Cumhurbaşkanımızdan affımı talep ediyorum." ifadeleriyle istifasını duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erkan'ın istifasıyla ilgili, "Tamamen şahsi bir karar." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 02.02.2024, 22:44 02.02.2024, 23:03 Hakan Öksüz
Merkez Bankası Başkanı Erkan, "itibar suikastı" açıklamasıyla istifasını duyurdu!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan istifa açıklaması geldi. "Sayın Cumhurbaşkanımızdan affımı talep etmiş bulunuyorum." açıklamasını yapan Erkan, "Desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza minnetlerimi arz ediyorum." dedi.

"Şahsıma yönelik itibar suikastı..."

Son zamanlarda kendisine yönelik büyük bir itibar suikastı kampanyasının yürütüldüğünü kaydeden Erkan, "Ailem ile henüz bir buçuk yaşına girmemiş evladımın etkilenmemesi için affımı talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Tamamen şahsi bir karardır"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan'ın istifa açıklaması hakkında, "Bu karar tamamen şahsidir. Kendi takdirleri ile aldıkları bu kararı saygıyla karşılıyorum. Türkiye'de sunduğu katkılardan ötürü kendisine teşekkür ediyorum. Tavsiyem doğrultusunda atanacak yeni başkan ve ekibine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)