Zelenskiy'den Batı'ya tepki: "Ukrayna ile Gazze aynı mı?"

Associated Press'e demeç veren Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Kış aylarında Rusların yoğun hava saldırısı başlayacak. Yeni bir döneme giriyoruz." dedi. Batılı müttefiklerden gerekli silahları alamadıkları için bahar aylarında başlattıkları saldırının başarısız olduğunu vurgulayan Zelenskiy, "Ukrayna'daki savaş tam ölçekli, Gazze'deki gibi değil. Dikkatlerin oraya yönelmesi iyi olmadı." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 01.12.2023, 20:13 01.12.2023, 20:23 Hakan Öksüz
Zelenskiy'den Batı'ya tepki: "Ukrayna ile Gazze aynı mı?"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Associated Press'e (AP) açıklamalarda bulundu.

Rusya ile sürdürdükleri savaşın, kışın yeni bir döneme gireceğini vurgulayan Zelenskiy, "Kışın, Rusların yoğun hava saldırısı başlayacak. Bundan sadece cephe değil, siviller de tahıl ihracatı da etkilenecek. Bahar aylarında Rusya'ya karşı başlattığımız saldırıdan istediğimiz sonucu alamadık. Müttefiklerden umduğumuz silahları alamamamız, bunun en temel sebebidir. " dedi.

"Ukrayna'daki savaş tam ölçekli, Gazze'deki gibi değil"

Gazze'de İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de patlak veren çatışmalara değinen Ukrayna Devlet Başkanı, "Ukrayna'daki durum çok kritik bir dönemdeyken dikkatler Gazze'ye çevrildi. Ukrayna'daki savaş, küresel ve tam ölçekli. İkinci Dünya Savaşı'ndan beri böylesi bir tehdit görülmedi. Müttefiklerin dikkati buradan başka yere kayarsa yaşanabilecek zorlukları düşünmek bile istemiyorum." ifadelerini kullandı.

"Batı'dan 'silah üretme ve tamir' lisansının verilmesini bekliyoruz"

Batılı müttefikler tarafından kendilerine "silah üretme ve tamir" lisansının verileceğini umduğunu söyleyen Zelenskiy, "Kendi silahlarımızı üretmek istiyoruz. Dışarıya bağımlı olmak, çeşitli zorluklar getiriyor." diye konuştu.

"31 Mart 2024'teki devlet başkanlığı seçimlerini yapamayacağız"

Normal şartlarda 31 Mart 2024 tarihinde Ukrayna'da devlet başkanlığı seçimlerinin yapılması gerektiğine işaret eden Zelenskiy, "Savaşın sürdüğü bölgelerde seçim riskli olacaktır. Dolayısıyla bu seçim yapılamayacak. Ukrayna'nın istikrara kavuşmasını beklemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)