Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Yaralılar yoğunluk nedeniyle ameliyathanelerin önünde yerde yatıyor

Gazze'deki hükümetin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Gazze Şeridi'nde insani aranın bitmesinin ardından İsrail'in başlattığı saldırılar sebebiyle sağlık ekiplerinin çok sayıda yaralıyla ilgilendiği ifade edildi.

DÜNYA 01.12.2023, 17:44 Şeyda Gül
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Yaralılar yoğunluk nedeniyle ameliyathanelerin önünde yerde yatıyor

Gazze'deki hükümetinin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze’deki son duruma ilişkin açıklamada yaptı. Sağlık ekipleri, bu sabah itibarıyla insani aranın bitmesinin ardından başlatılan saldırılar nedeniyle çok sayıda yaralıyla ilgilendiğini ifade eden Kudra, “Yaralılar yoğunluk nedeniyle acil servislerde ve ameliyathanelerin önünde yerde yatıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık hizmetlerinin oldukça felaket durumda

Gazze kenti ve kuzey bölgelerindeki büyük hastanelerin hizmet dışı kalması nedeniyle sağlık hizmetlerinin oldukça felaket durumda olduğunu belirten Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, Gazze ve kuzey bölgelerindeki tıbbi imkanların son derece kısıtlı olduğuna vurgu yaptı. Kudra, “Gazze kenti ve kuzeyde hizmet veren 3 hastane küçük ve çok sayıda yaralıyı kaldırabilecek kapasitede değil” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)