PKK kararı sonrası Erdoğan ile Japon lider arasında kritik görüşme!

Japonya'nın PKK'yı "terör örgütleri" listesinden çıkarmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun Dubai'de görüşmesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, görüşmede ele alınan konuları açıkladı.

GÜNDEM 01.12.2023, 20:40 01.12.2023, 20:59 Hakan Öksüz
PKK kararı sonrası Erdoğan ile Japon lider arasında kritik görüşme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile Dubai'de görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, görüşmeye dair bilgi verdi. Görüşmenin, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı kapsamında gerçekleştirildiği kaydedildi.

İki liderin görüşmesinde Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkiler masaya yatırıldı. Gazze'ye yapılması gereken insani yardımlar konuşuldu. Erdoğan'ın, "İsrail'in saldırıları katliam boyutuna ulaştı. Bunu, meşru savunma hakkı ile izah etmek mümkün değil." dediği kaydedildi.

Japonya, PKK'yı "terör örgütleri" listesinden çıkarmıştı

Görüşmenin, Japonya'nın terör örgütü PKK ile ilgili aldığı kararın hemen sonrasında gerçekleşmesi dikkat çekti. Japonya'daki Kamu Güvenliği İstihbarat Ajansı tarafından paylaşılan terör örgütleri listesinden PKK'nın çıkartıldığı görülmüştü. Bu karar, Ankara'nın tepkisini çekmişti.

Yorumlar (0)