Yunan askerleri kaynar su döküyor

Yunan zulmü sürüyor. Bebek, çocuk, yaşlı, kadın demeden ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullanan, çivi ile güçlendirilmiş plastik mermi sıkan, zaman zaman gerçek mermi kullanan ve bu nedenle göçmenlerden bazılarının ölümüne neden olan Yunan askeri, tel örgüleri aşmaya çalışan göçmenlerin üzerine kaynar su döküyor.

DÜNYA 09.03.2020, 12:26 09.03.2020, 12:31
Yunan askerleri kaynar su döküyor

Avrupa'ya geçmek isterken Yunanistan güvenlik güçleri tarafından üzerine kaynar su dökülen bir sığınmacı, yüzü ve ayağındaki yanıklar sebebiyle Edirne'de tedavi altına alındı.

Türkiye'nin artık kapıları tutmayacağını açıklamasının ardından Avrupa'ya geçmek için 10 gün önce Edirne'ye gelen 21 yaşındaki Afgan Abdülmüttalib Ulimuhammed, Yunanistan'ın sınır kapısı önüne kurduğu barikat sebebiyle tampon bölgede beklemeye başladı.

Afgan sığınmacı, Yunanistan tarafında geçebilmek ve oradan da Avrupa'ya gidebilmek için zaman zaman arkadaşlarıyla barikatı aşmaya çalıştı.

İki gün önce de barikattaki jiletli telleri kestiği sırada yüzüne Yunanistan tarafından sıcak su atılan sığınmacı, yüzünden ve ayağından yaralandı.

Bölgede bekleyen Türk sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan sığınmacının tedavisi devam ediyor.

"Allah Türklerden razı olsun, Yunan zulmü bitsin artık!"

Afgan sığınmacı Abdülmüttalib Ulimuhammed, Anadolu Ajansı muhabirine, barikatı aşacağını anlayan Yunan polisinin üzerine kaynar su döktüğünü anlattı.

Yunanistan'ın zulmünü yanık izleriyle ömür boyu taşıyacağını belirten Abdülmüttalib Ulimuhammed, "Allah Türklerden razı olsun. Yunanistan'ın zulmü bitsin artık." diye konuştu.

Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Talha Sütçü de sığınmacının sıcak suyun yol açtığı 1. ve 2. derece yanık teşhisiyle hastaneye getirildiğini bildirdi.

Afgan sığınmacı Abdülmüttalib Ulimuhammed'in tedavisinin devam ettiğini belirten anlatan Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Talha Sütçü, "Korkutma amacıyla Yunanistan tarafından sıcak su dökülmüş üzerine. Hastamızın durumu iyiye gidiyor. Bir hafta sonra daha da iyi olacak." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)