Trump: Aşı önceliği onların olacak

Koronavirüs aşı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, 3 kuvvetli aşı adayı olduğunu ve bu aşıların 3 klinik aşamayı da geçmesi durumunda, önceliğin yaşlılara verileceğini duyurdu.

DÜNYA 14.08.2020, 23:51 Hanife
Trump: Aşı önceliği onların olacak

Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19 aşı çalışmalarını hızlandırmak için başlatılan "Warp Speed" projesi kapsamında, ilaç tedarikçisi McKesson ile bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Trump yaptığı açıklamada, ellerinde halen 3 kuvvetli aşı adayı olduğunu ve bunların 3 klinik aşamadan geçmesi durumunda, önceliğin en savunmasız grup olan yaşlılara verileceğini belirtti.

ABD’deki hastanelerin doluluk oranını takip ettiklerine belirten Trump, pandemi sebebiyle hastaneye yatırılan hasta sayısının "stabil" olduğuna dikkat çekti.

Trump, Kardeşi Robert Trump'ın hastaneye kaldırılmasına yönelik ise "Zor zamanlar geçiriyoruz." İfadesini kullandı.

Trump: Benim yaptığım anlaşmayı tüm dünya övdü

İsrail ile BAE arasındaki anlaşmaya da değinen Trump, Demokrat Başkan Adayı Joe Biden'ın "kredi kazanmaya" çalıştığını öne sürdü.

 "Benim yaptığım anlaşmayı tüm dünya övdü” diyen Trump, diğer ülkelerinde benzeri anlaşmalar yaparak Orta Doğu’da barış sağlayacaklarını söyledi.

Trums sözlerini, “Biden benim bahsettiğim ülkelerin ismini bile bilmiyordur." ifadelerini kullanarak noktaladı.
 

Yorumlar (0)