Texas'taki büyük yangından can kaybı haberi geldi

ABD Texas'ta başlayan ve kuzeydeki Oklahoma eyaletine de yayılan yangın dehşet saçıyor. Texas'ta acil durum ilanına yol açan yangından ilk can kaybı haberi geldi. Texas, tarihinin en büyük ikinci yangınıyla boğuşuyor.

DÜNYA 29.02.2024, 11:50 29.02.2024, 17:59 Hakan Öksüz
Texas'taki büyük yangından can kaybı haberi geldi

Pazartesi günü ABD'nin güneyindeki Texas eyaletinde başlayan yangın, ülkeyi alarma geçirdi. Panhandle bölgesinde başlayan orman yangınları, sıcak hava ve rüzgarın etkisiyle büyüdü. "Smokehouse Creek" olarak adlandırılan yangın, şimdiden Texas tarihinin en büyük ikinci yangını oldu.

83 yaşındaki bir kadın öldü

Teksas A&M Orman Servisi, yangınların 5 ayrı noktada çıktığını bildirdi. Yaklaşık 1 milyon dönümlük alanın küle döndüğü kaydedildi. Hutchinson County Halkla İlişkiler Koordinatörü Deidra Thomas, ilk ölüm haberini verdi. Stinnett'te yaşayan 83 yaşındaki bir kadın, yangında hayatını kaybetti.

Oklahoma'da 31 bin 600 dönümlük alan yandı

Texas'ın kuzeyindeki Oklahoma eyaletine yayılan yangın, komşu eyalette de paniğe yol açtı. Oklahoma'da 31 bin 600 dönümlük alan yandı, 13'ten fazla ev kullanılamaz duruma geldi. Texas'ta acil durum ilan edildi. Yangının diğer eyaletlere sıçramasından korkuluyor.

Yorumlar (0)