Texas alev alev! Nükleer silah şirketi şalter kapattı, acil durum ilan edildi

Texas eyaleti, tarihinin en büyük beşinci yangınıyla boğuşuyor. Pazartesi günü başlayan Smokehouse Creek yangını adı verilen yangında en az 370 bin dönümlük orman küle döndü. Texas Valisi Greg Abbott, acil durum ilanında bulundu. Nükleer silah üreten Pantex şirketinin eyalette yer alan fabrikasındaki faaliyetler durdu. Greenville kentinden gelen bir itfaiye ekibi, alevlerin arasında kaldı.

DÜNYA 28.02.2024, 14:20 Hakan Öksüz
Texas alev alev! Nükleer silah şirketi şalter kapattı, acil durum ilan edildi

ABD'nin Texas eyaleti, pazartesi günü başlayan orman yangınlarıyla alarma geçti. Eyaletin kuzeyinde Panhandle bölgesinde başlayan yangınlar, rüzgar ve hava sıcaklığının etkisiyle hızla yayıldı. 

Eyalet tarihinin en büyük beşinci yangını

Teksas A&M Orman Servisi, şimdiye kadar en az 370 bin dönümlük ormanın küle döndüğünü bildirdi. Binlerce kişinin bölgeden tahliye edildiği vurgulandı. Smokehouse Creek yangını, Texas tarihindeki en büyük beşinci yangın olarak kayıtlara geçti.

Sığırlar yanan bölgeden uzaklaştırıldı

Stinnett kentindeki bir çiftliğe yaklaşan yangın büyük paniğe yol açtı. Hayvanların alevlerin arasında kalmaması için tedbir alındı. Sığırların yanan bölgeden uzaklaştırıldığı kaydedildi. 

İtfaiyeciler güçlükle ilerledi

Greenville kentinden gelen itfaiyecilerin, Wheeler ile Canadian civarındaki yangınlara müdahale ederken alevlerin arasında kaldığı kaydedildi. Yoğun durmandan dolayı görüş mesafesinin azaldığı, itfaiyecilerin yolda güçlükle ilerlediği görüldü. 

Validen acil durum ilanı

Nükleer silah üreten Pantex şirketinin eyalette yer alan fabrikasındaki faaliyetler durdu. Texas Valisi Greg Abbott, acil durum ilanında bulundu.

Yangın, kuzeydeki Oklahoma'ya yayıldı

Öte yandan yangının, Texas'ın kuzeyinde yer alan Oklahoma eyaletine de yayıldığı kaydedildi. Oklahoma Acil Durum Yönetimi Sözcüsü Keli Cain, Ellis ile Roger Mills bölgeleri için tahliye emri verildiğini aktardı.

Yorumlar (0)