İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 30 bini geçti

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında öldürdüğü Filistinlilerin sayısının çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 30 bini aştığını açıkladı.

DÜNYA 29.02.2024, 12:07 01.03.2024, 10:44 Şeyda Gül
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 30 bini geçti

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail güçlerinin Gazze kentinin güneyindeki Nablusi Kavşağı yakınında insani yardım almayı bekleyen Filistinlilere saldırı düzenlediğini açıkladı. Düzenlediği saldırıda 70 kişinin öldürüldüğünü belirten Kudra, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana öldürdüğü Filistinlilerin sayısının 30 bini geçtiğini duyurdu.

12 bin çocuk şehit oldu

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ayrıca en az 12 bin 660 çocuk ile 8 bin 570 kadın öldürüldüğü ifade edilirken, İsrail ordusunun Gazze kentinde insani yardım bekleyenleri hedef alması sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını vurgulandı.

İnsani yardım bekleyenleri hedef aldılar

Görgü tanıklarının aktardığı bilgiye göre, İsrail güçlerinin Gazze kentinin güneyindeki Nablusi Kavşağı yakınında insani yardım almayı bekleyen yüzlerce Filistinliyi hedef aldığını aktardı. İsrail ordusunun bombalayarak ve ateş açarak hedef aldığı kalabalıktaki çok sayıda Filistinlinin öldüğü ve yaralandığını belirten tanıklar, ölen ve yaralananların sağlık ekipleri ve siviller tarafından Gazze kentindeki hastanelere götürüldüğü anlatıldı. Tanıklar, İsrail askerlerinin, yaralıları taşıyan sağlık ekipleri ve sivilleri de hedef aldığını kaydetti.

Yorumlar (0)