Senatoda gergin anlar! Zuckerberg, mağdur ailelere dönerek özür diledi

Meta, TikTok, X, Discord ve Snap yöneticileri, ABD Senatosu'nda düzenlenen oturumda ter döktü. Mağdur çocuklarının ailelerinin de katıldığı toplantıda senatörler, sosyal medya yöneticilerini suçladı. Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg'in özür dilemek zorunda kalması, gergin anlar yaşanan 4 saatlik oturuma damga vurdu.

DÜNYA 01.02.2024, 09:07 01.02.2024, 09:22 Hakan Öksüz
Senatoda gergin anlar! Zuckerberg, mağdur ailelere dönerek özür diledi

Sosyal medya platformlarının yöneticileri, ABD Senatosu'nda düzenlenen "sosyal medya platformlarında çocukların cinsel istismarı" konulu oturuma katıldı. Meta, TikTok ve X'in yanı sıra Discord ve Snap yöneticilerinin de oturumda yer aldığı görüldü. Yöneticilerin sorulara yanıt vermekte zorlanması dikkat çekti.

4 saatlik oturumda gergin anlar

Adalet Komitesinin 4 saat süren oturumunda zaman zaman gergin anlar yaşandı. Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg'in yanı sıra oturumda X yöneticisi Linda Yaccarino, Discord'dan Jason Citron, TikTok'un yönetim kadrosunda Shou Zi Chew ile Snap'tan Evan Spiegel yer aldı. 

Yöneticilerden hesap sordular

Söz konusu platformlardaki çocuk istismarının engellenmesine yönelik hazırlanan yasaya, yöneticilerin yeterli desteği vermediğini kaydeden senatörler, adeta hesap sordu. Bazı senatörler, sosyal medya platformlarının denetlenmesi ile ilgili yıllar boyunca yeni bir yasanın yürürlüğe konulmadığını belirtti. 

Senatör Graham'dan Zuckerberg'e: "Ellerin kanlı"

Oturumun en dramatik anı, mağdur çocukların salonda bulunan ailelerine işaret eden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'in, platform yöneticilerini suçlaması oldu. Yöneticilerin asgari tedbirleri almadığını belirten Graham, Meta CEO'su Zuckerberg'e dönerek "Ellerin kanlı" dedi.

ABD'deki "Section 230" başlıklı düzenlemenin, sosyal medya yöneticilerini dava edilmekten korduğunu hatırlatan Graham, bu düzenlemeni acilen kaldırılmasını talep etti.

Senatör Hawley: "Özür dile Zuckerberg" 

Cumhuriyetçi Senatör Josh Hawley, sosyal medya yöneticilerini suçlayarak, "Bu platformlarda gençlerin kötü alışkanlıklara özendirilmesi ve çocukların cinsel istismarı gibi sorunlar var. Bunların bir türlü önüne geçilemiyor." ifadelerini kullandı.

Zuckerberg, ailelere dönerek özür diledi

Senatör Josh Hawley'nin konuşmasının ardından söz alan Facebook'un sahibi Zuckerberg ayağa kalktı. Mağdur çocukların salonda bulunan ailelerine dönen Zuckerberg, özür diledi. Meta'nın sahibi, platformlardan kaynaklanan sebeplerle yaşamını yitiren çocuklar için üzgün olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)