Rusya'dan İsrail'e suçlama!

Rusya'dan, İsrail'e "yolcu uçağını tehlikeye attılar" suçlaması geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İsrail ordusunun, Suriye füzelerini engellemek için yolcu uçaklarını kalkan olarak kullanmasının yaygın bir uygulama haline geldiğini söyledi.

DÜNYA 07.02.2020, 08:59 07.02.2020, 11:01
Rusya'dan İsrail'e suçlama!

Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail’in Suriye’deki hava saldırıları sebebiyle bir yolcu uçağının tehlikeye girdiğini ve Hmeymim Üssü'ne zorunlu iniş yaptığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya'nın başkenti Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının 6 Şubat gecesi Şam’a hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı.

Şam havalimanı yakınlarına yapılan saldırılarda, 172 kişiyi taşıyan Airbus-320 model yolcu uçağının da büyük tehlike atlattığını söyleyen Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “İsrail’in saldırıları yüzünden 172 kişiyi taşıyan Airbus-320 model yolcu uçağı Hmeymim Üssü'ne zorunlu iniş yaptı.” ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İsrail’in saldırılarını Suriye hava sahasına girmeden gerçekleştirdiğini belirterek, “İsrail ordusunun, Suriye füzelerini engellemek için yolcu uçaklarını kalkan olarak kullanması İsrail Hava Kuvvetleri’nin yaygın bir uygulaması haline geldi.” dedi.

Yorumlar (0)