Rusya oteller ve tatil köylerini kapatıyor

Rusya, teyit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının sayısı 1.000'i geçerken devlete ait otel, tatil köyü ve dinlenme tesisleri ağının 28 Mart'tan 1 Haziran'a kadar kapatılacağını duyurdu.

DÜNYA 27.03.2020, 15:21 27.03.2020, 15:51
Rusya oteller ve tatil köylerini kapatıyor

Rusya'da Covid-19 kaynaklı vaka sayısı ülkede tüm uluslararası uçuşlar askıya alındıktan bir gün sonra da ciddi bir şekilde artarak 1.036'ya, can kaybı ise 4'e yükseldi.

Devlet Başkanı Vladimir Putin önümüzdeki haftayı tatil ilan etti ve ülkenin en kötü etkilenen bölgesi olan Moskova, bu hafta sonu 5 Nisan'a kadar yiyecek ve ilaç satanların dışındaki tüm kafeleri, restoranları ve mağazaları kapatacak.

Ancak, Rusya'nın kitlesel iç turizm ve rekreasyon sektörü hala Sovyet dönemi ekolünü sürdürerek devlet tarafından yönetiliyor. Milyonlarca Rus hala devletin işlettiği oteller, tatil köyleri, kaplıcalar ve çocuk kamplarında tatil yapıyor.

Rusya, tam da bu sebeple salgına karşı tatil ilan edilmesinin ardından insanların bu merkezlere gitmesini engellemek amacıyla devlete ait otel, tatil köyü ve dinlenme tesisleri ağının 28 Mart'tan 1 Haziran'a kadar kapatılacağını duyurdu.

Ruslar inanmıyor!

Rusya'da teyit edilen koronavirüs vakalarının sayısı birçok Avrupa ülkesinden çok daha düşük olmaya devam ediyor. Ancak Moskova Belediye Başkanı Salı günü Putin'e başkentteki vakaların sayısının gerçekte resmi rakamlardan çok daha fazla olduğunu söyledi.

Moskova merkezi Levada Merkezi tarafından yapılan bir kamuoyu yoklamasında, Rusların, yüzde 59'u resmî rakamlara inanmadığını, yüzde yirmi dört “kesinlikle” inanmadığını ve yüzde 35 kısmen inandığını söyledi.

Putin Perşembe günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın hızlı bir şekilde sert önlemler alması durumunda 2-3 ay içinde koronavirüsü yeneceğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)