Rusya'dan yeni Su-35 açıklaması!

Rusya, S-35 savaş uçaklarının neredeyse tüm parametrelerde ABD'nin beşinci nesil F-22 ve F-35 savaş uçakları ile rekabet edecek güçte olduğunu bildirdi.

DÜNYA 19.07.2019, 08:57
Rusya'dan yeni Su-35 açıklaması!

Moskova merkezli Askeri ve Politik Analiz Bürosu Başkanı Aleksandr Mihaylov, Rus devlet şirketi Rostec'in genel direktörü Sergey Çemezov'un, Su-35 savaş uçaklarını Türkiye'ye sevk etmek için çalışmalara başlamaya hazır olduklarını açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Mihaylov, Su-35 savaş uçaklarının neredeyse tüm taktik-teknik özellikler ve parametreler açısından Batı’nın beşinci nesil savaş uçakları F-22 ve F-35 ile rekabet edecek güçte olduğunu aktardı.

"Belki sadece görünmezlik ve bazı elektronik özellikler dışında neredeyse eşit durumdalar." ifadesini kullanan Mihaylov, "Hatta Rus uçağı, yatay ve dikey itme-vektörlü motoru sadesinde maksimum hızla 360 derece yön değiştirebiliyor ve 5. nesil savaş uçaklarına özgü tüm akrobasi figürlerini yapabiliyor." dedi. 

"Manevra kabiliyeti yönünden daha iyi"

Mihaylov, Su-35 savaş uçaklarının, süper manevra kabiliyeti yönünden ABD'li rakiplerini geride bıraktığını vurguladı. 

Ayrıca, düşman elektroniğinin çalışmasını engelleyen elektronik harp sistemleri, otomatik kontrol sistemi ve yeni hava hedeflerini tespit sistemleri gibi muharebe koşullarında pilota yardımcı olan bir dizi elektronik yenilikleri içerdiğine de dikkat çekti. 

Mihaylov, "Rus savaş uçağının sahip olduğu füzeler de Batılı muadillere ciddi rekabet oluşturuyor." dedi. 
 

Yorumlar (0)