İmam, 262 Hristiyanı kurtardı!

Nijerya'da 262 Hristiyanı kurtaran imama Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından onur ödülü verildi.

DÜNYA 19.07.2019, 09:12 19.07.2019, 09:51
İmam, 262 Hristiyanı kurtardı!

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da çiftçiler ile çobanlar arasındaki çatışmalarda son yıllarda binlerce kişi hayatını kaybetti.

Nijerya'da 2018 yılından bu yana çoban ve çiftçiler arasında devam eden çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin yaşamını yitirmiş ve on binlerce kişi evlerini terk etmişlerdi. Bu gelişmelerden sonra hükümet, çatışma bölgelerindeki önlemlerini üst düzeye çıkarmıştı.

Çiftçilerle çobanlar arasındaki çatışmanın nedeni

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını ileri sürüyor.

Fulani çobanlarının ise ülkede Hristiyanların çoğunlukta olduğu güney bölgelerinde 18. yüzyıl İslam alimi Şeyh Osman Dan Fodio'nun öğretilerini yaymaya çalıştığı iddia ediliyor.

Nijeryalı imama ödül!

Nijerya'da İmam Abdullahi Ebubekir, Hristiyan çiftçileri husumetli oldukları çobanların silahlı saldırısından koruduğu için Amerika Birleşik Devletleri tarafından Uluslararası Din Özgürlüğü Ödülü'ne layık görüldü.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yayınlanan habere göre, Nijerya'nın orta kesiminde yer alan Plateau eyaletinde 2018 yılının Temmuz ayında bölgedeki Hıristiyan çiftçileri, husumetli oldukları çobanların saldırısından camisine alarak koruduğu için imam Ebubekir'e, Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından Uluslararası Din Özgürlüğü Ödülü takdim edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ödül takdimi sırasında yaptığı konuşmada, "Müdahalesi olmasaydı muhtemelen öldürülecek olan başka dini bir topluluğu camisine alarak canı pahasına korudu." ifadelerini kullandı.

83 yaşındaki İmam Ebubekir'i Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari de gösterdiği örnek davranış nedeniyle tebrik etmiş ve "Ulusal onur" ödülüne layık görmüştü.

Yorumlar (0)