Rusya, 10 bin askerle Ukrayna sınırına dayandı 

Rusya Savunma Bakanlığı, 10 binden fazla askerin tatbikat amacıyla Ukrayna sınırında olduğunu duyurdu.  

DÜNYA 13.01.2022, 11:31 14.01.2022, 09:32
Rusya, 10 bin askerle Ukrayna sınırına dayandı 

Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Güney Askeri Bölge yetkilileri, yazılı bir açıklama ile dünya kamuoyuna duyuruda bulundu. Güney Rusya’da çok sayıda eğitim sahası bulunduğunu ve bunlara motorlu tüfek taburları, Hazar filoları ve Karadeniz filolarının katıldığını bildirdi. Şu anda 10 binden fazla askerin katılımıyla Krasnodar, Rostov, Stavropol, Astrahan ve Volgograd’da tatbikatlar düzenlenmeye başlandığı aktarıldı. 



Amaç, taktik gruplarını uzmanlaştırmak 

Taktik grupları, keskin nişancılık, havacılık, bataryalara karşı koyma, saldırı sisteminin parçası olma, keşif grubunun parçası olma, yeni taktik operasyon gibi konularda askerlerin uzmanlaşması için gerçekleştirilen tatbikatların Ukrayna sınırında yapılması ise dikkat çekti. 



Brüksel’de hedef Rusya idi 

NATO ve Rusya yetkilileri arasında dün Brüksel’de bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Aleksandr Gruşko, “Rusya’nın güvenlik teklifine NATO’nun en kısa sürede yanıt vermesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliğin konuşulduğu toplantının üzerinden 24 saat geçmeden 10 binlerce askerin Ukrayna sınırında tatbikata başlaması ise dünyada büyük yankı uyandırdı. 

Yorumlar (0)