Putin operasyon emri verdi

Putin, Rus ordusuna, sözde Luhansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerinde barışın korunması amacıyla talimat verdi.

DÜNYA 22.02.2022, 01:40
Putin operasyon emri verdi

Putin'in, Ukrayna'nın doğu bölgesindeki Rusya yanlısı ayrılıkçıların oluşturduğu sözde yönetimlerin tanınmasına ilişkin olarak imzaladığı iki farklı kararname, Rusya'nın yasal bilgi sisteminde yayımlandı.

5'er maddenin yer aldığı kararnamelerde, Putin'in Rus ordusuna sözde Luhansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerinde barışın korunması maksadıyla faaliyetlerde bulunması yönünde talimat verdiği kaydedildi.

Ayrıca, Rusya Devlet Başkanı, Dışişleri Bakanlığı'na da sözde Luhansk ve Donetsk tarafları ile diplomatik ilişkilerin tesisi hususunda anlaşmaların yapılması yönünde talimat verdi.

Bahse konu kararnamelerin, imzalandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girdiği öğrenildi.

Rusya, Ukrayna'daki ayrılıkçıları tanımıştı

Putin, Ukrayna'nın doğusunda bulunan Rusya yanlısı ayrılıkçıların oluşturduğu sözde yönetimlerin tanınmasına ilişkin kararnameye imza atmıştı.

15 Şubat 2022'de Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı olan Devlet Duması, Ukrayna'nın doğusunda bulunan Rusya yanlısı ayrılıkçıların oluşturduğu sözde yönetimlerin tanınması amacıyla Putin'e çağrı yapılmasına yönelik kararı kabul etmiş ve söz konusu kararı Kremlin'e iletmişti.

Ukrayna'nın doğusunda 8 sene evvel Kiev yönetimine karşı olan Rusya yanlısı ayrılıkçılar ülke topraklarında Luhansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti adında iki farklı sözde yönetim kurmuştu.

Yorumlar (0)