Myanmar'da, 'Halk Ordusu' kuruluyor

Myanmar'da darbecilere karşı koyabilmek amacıyla ülkenin önde gelen siyasetçileri, halktan ordu kurmaya hazırlanıyor.

DÜNYA 22.03.2021, 09:23 22.03.2021, 18:04
Myanmar'da, 'Halk Ordusu' kuruluyor

Myanmar Ulusal Meclisi Temsil Komitesi üyesi Zin Mar Aung, yaptığı açıklamada halkı darbecilerden korumak için cuntaya karşı silahlı bir direnişe başlanacağını bunun içinde etnik silahlı gruplarla görüşüldüğünü aktardı.

Protestocuların darbeci askerlerden korunması hedefleniyor

Darbe karşıtı milletvekilleri tarafından ülkede yeniden demokrasi sağlamak ve bunun içinde sokaklardaki protestocuları korumak maksadıyla silahlı bir güç kurulacağı duyuruldu.

Ulusal Meclisi Temsil Komitesinin (CRPH) üyelerinden Zin Mar Aung, etnik silahlı grupların yanı sıra darbe karşıtı siyasi parti ve gruplarla da bu konuyu görüştüklerini belirterek, "Şuan ki şartlar içerisinde birlikte nasıl hareket edebiliriz bunu görüşüyoruz. Bu konuda görüştüğümüz gruplardan aldığımız cevaplar ise çok olumlu” dedi.

Ülkedeki etnik silahlı grupları artık terörist olarak görmediklerini kaydeden Aung, cuntaya karşı duran tüm etnik silahlı unsurlara teşekkür etti.

Silahlı gruplar, protestoculara açık destek veriyor

Ülke çapındaki protestoları organize edenlerden biri olan Keren Khin, Karen ve Kachin gibi güçlü etnik gruplarını temsil eden silahlı kişilerin protestoculara açık destek verdiğini söyledi. 

Şuanda silahlı grupların halkla birlikte darbecilere karşı ülke genelinde düzenli bir ordu kurmaya çalıştığını dile getiren Khin, bu şekilde protestocuların cuntacı askerlerin hedefinden korunabileceğini söyledi.

27 Mart'taki Silahlı Kuvvetler Günü’nün, halkın direnişi için bir dönüm noktası olabileceğini kaydeden Khin, ülkeyi krizden çıkarmak için herhangi bir dış müdahalenin fayda sağlamayacağını dile getirdi.

Yorumlar (0)