Merkel'den 'ramazan' mesajı

Merkel, COVID-19 salgınının getirdiği negatif şartlara karşın Müslümanlar için ramazan ayının dayanışma içinde, huzurlu bir dönem olarak geçmesini temenni etti.

DÜNYA 12.04.2021, 23:50 13.04.2021, 13:03
Merkel'den 'ramazan' mesajı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, paylaştığı ramazan mesajında, "Oruç ayı ramazanın başlangıcından sizleri içtenlikle selamlıyorum." dedi.

"Salgın inançlı insanlar için zorlu geçiyor"

Bir seneden fazla bir süredir koronavirüs salgınının sürdüğünü hatırlatan Merkel, salgın döneminde özellikle inananlar ve dini topluluklar için pek çok zorluk ve güçlük bulunduğunu dile getirdi. Merkel, özellikle son haftalarda, ne denli zor olursa olsun, bir defa daha sabırlı olunması gerektiğini dile getirerek, "Gerekli mesafeye karşın inanç hayatınızda birbirinize sıkı bir şekilde bağlı kalmak için iyi yollar ve araçlar bulmanızı temenni ediyorum." sözlerini sarf etti.

Ramazan ayının dayanışma dönemi olduğuna işaret eden Merkel, şu ifadeleri kullandı:

"Dayanışma zamanı"

"İhtiyaç sahibi insanlarla ilgilenme ve onları düşünme zamanıdır. Salgının neticelerinden etkilenen pek çok kişinin ve özellikle yaşlı insanların başkalarının destek ve ilgisiyle güç bulmaları oldukça önemlidir."

İslam alemine ve ailelerine esenlikler temenni eden Merkel, "Negatif şartlara karşın, ramazan ayının sizin için dayanışma içinde, huzurlu bir dönem olarak geçmesini temenni ediyorum." dedi. 

Yorumlar (0)