"Karantinada nüfus azlığına çözüm bulabilirsiniz"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, ülkede uygulanan karantina nedeniyle çiftlere seslenerek, "Ülkemizde nüfus azlığı sorunu var. Sanırım bu krizle mücadele etme zamanı geldi." açıklamasını yaptı. 

DÜNYA 17.03.2020, 11:39
"Karantinada nüfus azlığına çözüm bulabilirsiniz"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde ülkesinde uygulanan karantinaya ilişkin açıklamada bulundu. 

Zelenskiy, vatandaşların evde kitap okuyarak ve film seyrederek zaman geçirebileceklerini belirterek, "Genç Ukraynalılara da bir çift sözüm var; biliyorsunuz, ülkemizde hala nüfus azlığı sorunu var ve bu sorun, hala güncelliğini koruyor. Sanırım artık bu krizle mücadele etme zamanı geldi." dedi. 

Ülkede uygulanan karantina kapsamında eczaneler, gıda dükkanları ve benzin istasyonları dışındaki işletmeler, alışveriş merkezleri ve eğlence yerleri kapatıldı. Restoranların sadece evlere servis koşuluyla açık kalmasına müsaade ediliyor. 

Ukrayna, 15 Mart gününden itibaren, oturum iznine sahip olanlar ve diplomatlar hariç bütün yabancılara iki hafta boyunca Ukrayna'ya giriş yasağı koydu. Ayrıca, sabah saatlerinden itibaren de yabancı ülkelerle bütün uçak seferlerini sonlandırdı. 

Yorumlar (0)