Japonya'da tayfun nedeniyle 8 milyon kişiye tahliye çağrısı!

Japonya'da etkili olan Nanmadol Tayfunu, 21 kişinin şiddetli rüzgârlarda yaralanmasına neden oldu. Çuugoku, Kyuşu ve Şikoku bölgelerinde yaklaşık 200 bin haneye elektrik verilemediği kaydedildi. Kagoshima ve Okinawa eyaletlerinde yaşayan yaklaşık 8 milyon kişiye tahliye çağrısından bulunuldu. Japonya Başbakanı Kişida Fumio, "En küçük bir tehlike sezmeniz durumunda acilen tahliye noktalarına gidin." dedi.

DÜNYA 19.09.2022, 09:21 19.09.2022, 17:56 Hakan Öksüz
Japonya'da tayfun nedeniyle 8 milyon kişiye tahliye çağrısı!

Japonya'da önceki gün başlayan Nanmadol Tayfunu, yetkililerin ülke çapında alarma geçmesine neden oldu. Şiddetli rüzgâr ve yağmurlar, günlük hayatı felç etti. Şiddetli fırtına nedeniyle aralarında bir itfaiye erinin de bulunduğu 21 kişi yaralandı. Kesintilere ilişkin açıklamada bulunan elektrik dağıtım şirketi Kyushu, en az 190 bin eve elektrik verilemediğini aktardı. 

Meteoroloji ajansından 5'inci seviye uyarı

Kuvvetli yağmurların etkisini gösterdiği Kagoshima ve Okinawa eyaletlerinde yaşayan yaklaşık 8 milyon kişiye tahliye çağrısı yapıldı. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), özellikle de ülkenin güneyindeki Kyuşu bölgesini vuran tayfunla ilgili 5. seviye uyarıda bulundu. Japonya'daki 5 kodlu uyarı sistemine göre risklerin hesaplandığı ve yaklaşık 3,7 milyon haneye tahliye çağrısının yapıldığı kaydedildi.

Bu yıl ülkede gerçekleşen 14'üncü tayfun!

Japonya Meteoroloji Ajansı tahliye çağrısının; Çuugoku, Kyuşu ve Şikoku bölgelerini ilgilendirdiğini bildirdi. Tayfunun kuzeye yönelerek Honşu'da da etkili olabileceği kaydedildi. Japonya'da 2022 yılı içinde meydana gelen 14'üncü tayfun olan Nanmadol, ülkenin gündemine yerleşti. Kabine toplantısı yapan Japonya Başbakanı Kişida Fumio, halka yaptığı uyarıda, "En küçük bir tehlike sezmeniz halinde doğruca tahliye noktalarına gidin." ifadelerini kullandı.

JMA: "Bölgeye rekor miktarda yağış bırakacak"

Tayfunun gücü hakkında açıklamada bulunan JMA, "Şu ana kadar bu denli şiddetli bir fırtına ile karşılaşılmamıştı. Bu tayfun, bölgeye rekor miktarda yağış bırakacaktır." değerlendirmesini yaptı. Tayfunun başkent Tokyo'da da olumsuzluklara neden olduğu kaydedildi. Yağmur nedeniyle bazı metro istasyonlarını su bastı, seferler iptal edildi. Tayfunun, gücünü artırarak ülkenin diğer bölgelerinde de etkili olmasından korkuluyor.

Yorumlar (0)