İstihbarat açıkladı: Saldırıyı yabancı bir ülke planladı!

Somali'nin başkenti Mogadişu'da 81 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklama yapan Somali İstihbarat Ajansı, "Bombalı saldırı yabancı bir ülke tarafından planlandı." ifadelerine yer verdi.

DÜNYA 30.12.2019, 14:55 30.12.2019, 15:19
İstihbarat açıkladı: Saldırıyı yabancı bir ülke planladı!

Mogadişu'da 81 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklama yapan Somali İstihbarat Ajansı, "Bombalı saldırı yabancı bir ülke tarafından planlandı." ifadelerine yer verdi.

Somali Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Ajansı (NISA) tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, başkent Mogadişu'daki saldırının, yabancı bir ülke tarafından planlandığı ve yönetildiği belirtildi.

Olayın aydınlatılması için bazı uluslararası istihbarat servislerinden yardım alınacağı aktarıldı. 81 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Öğrencilerin geçişi sırasında patlamıştı

Mogadişu'da cumartesi günü gümrük merkezi yakınlarında bomba yüklü araç, üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında patlatılmıştı.

Türkiye Sağlık Bakanlığı, saldırı sonrası yaralıların tedavisine destek vermek için Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahi personelden meydana gelen 20 kişilik ekibi Somali'ye yollamıştı.

Patlamada yaşamını yitiren 2 Türk vatandaşı ile yaralanan 16 Somalili Türkiye'ye getirilmişti.

Yorumlar (0)