İsrail’den şok itiraf geldi! Gazze’de savaş suçu işleniyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki saldırıları kapsamında, Han Yunus kentindeki bir mezarlığı hedef alarak ölen esirlerin cesetlerini bulmak amacıyla kazı yaptığını itiraf etti.

DÜNYA 19.01.2024, 14:09 Buse Önder
İsrail’den şok itiraf geldi! Gazze’de savaş suçu işleniyor

İş makineleriyle Nasır Hastanesi yakınlarındaki bir mezarlığa giren İsrail güçleri, mezarları kazarak cansız bedenleri çıkarmıştı. Eleştirilerin ardından İsrail, ordunun Gazze’de ölen esirlerin bedenlerini bulmak ve ülkeye geri götürmek için mezarlığı kazıldığını kabul etti.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, bu operasyonun Gazze'deki önemli görevlerden biri olduğu belirtilerek, cesetlerin kimlik belirleme sürecinin profesyonel şartlarda gerçekleştirildiği, onurlu bir şekilde yeniden gömüldüğü iddia edildi. Ancak, uluslararası hukuka göre mezarlıklara yönelik kasıtlı saldırılar savaş suçu olarak kabul edildi.

Esirlere ait olmayan cesetler ‘onurlu bir şekilde’ gömüldü

Açıklamada, cesetlerin kimlik belirleme sürecinin profesyonel şartlarda ve saygılı bir şekilde gerçekleştirildiği, bulunan cesetlerin onurlu bir şekilde yeniden gömüldüğü iddia edildi.

İsrail ordusunun mezarlıkta gerçekleştirdiği operasyonun saygı çerçevesinde yürütüldüğü iddialarına rağmen, ortaya çıkan görüntü ve fotoğraflar, mezarlığa verilen zararı gözler önüne serdi. Söz konusu eylem, uluslararası toplumda endişe ile karşılandı ve İsrail’in bu operasyonu kınandı.

Yorumlar (0)