Güney Afrika’da sel: Can kaybı 306’ya yükseldi

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin doğusunda yer alan KwaZulu-Natal eyaletinde yaşanan sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısının 306'ya yükseldiği bildirildi.

DÜNYA 14.04.2022, 12:22 14.04.2022, 12:23
Güney Afrika’da sel: Can kaybı 306’ya yükseldi

Haftanın başlangıcından itibaren ülkenin büyük şehirlerinden olan Durban ve etrafında 300 milimetreye ulaştı. Yağışlar toprak kaymasına ve sebep oldu.

KwaZulu-Natal Kooperatif Yönetimi ve Geleneksel İşler Departmanı'ndan gerçekleştirilen açıklamada yaşanan selde şuana kadar 306 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Can kayıpları sebebiyle eyaletin bütününde afet hali durumuna geçildi.

Güney Afrika Hava Servisi (SAWS) haftanın devam eden günlerinde şehrin bazı kesimlerimde belirli aralıklarla fazla yağışların düşebileceğine dair uyarılarda bulundu.

Bina ve altyapı zarar gördü

Yaşanan selde Durban ve çevresinde fazla miktarda altyapı ve bina hasar aldı. Ülkedeki en büyük iskelesi olan Durban Limanında taşımacılık faaliyetleri durdu.

Sel sebebiyle yolda kalan kamyonlar için Kara Yolu Taşımacılığı Derneğini yaptığı açıklamada, “Yağmacıların kamyonları hedef haline getirdi. Kamyonlara zarar verilmemesi adına mücadele ediyoruz. “dedi.

Diğer yandan felakettin etkilediği yerlerde su, çöp toplama ve elektrik gibi hizmetler tekrar verilmeye başlandı. Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, bugün bölgeye yaptığı ziyarette, devletin afetten etkilenen vatandaşlara desteği sağlayacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)