Greta Thunberg ve aktivist arkadaşlarından İsrail'e rest!

Greta Thunberg'in de aralarında yer aldığı "Fridays for Future" isimli iklim hareketinin aktivistleri, İngiliz The Guardian'a yazdıkları makaleyle, İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma sessiz kalamayacaklarını bildirdi. İşte Greta ve arkadaşlarının İsrail'e yönelik sert yazısı...

DÜNYA 05.12.2023, 14:25 05.12.2023, 15:21 Hakan Öksüz
Greta Thunberg ve aktivist arkadaşlarından İsrail'e rest!

Gazze'de yaşanan insanlık dramı nedeniyle İsrail'i suçlayan Greta Thunberg, başta Batılı siyasetçiler olmak üzere çok kişinin tepkisini çekti. İsveçli iklim aktivisti Greta ile arkadaşlarının yer aldığı "Fridays for Future" hareketinden pek çok kişi, İngiliz The Guardian'a makale yazdı.

"Bu insani acıyı görmezden gelemeyiz"

Yerlerinden edilen, acı çeken veya öldürülen insanları, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar destekleyeceklerini kaydeden aktivistler, "Filistin ile de bu yüzde dayanışıyoruz. Gazze'deki Filistinliler, korkunç şeylere maruz kalıyor. Bu insani acıyı görmezden gelemeyiz, konuşmaktan vazgeçemeyiz." ifadelerine yer verdi.

"Soykırım, meşru müdafaa değildir"

Makalede, "7 Ekim'de Hamas'ın yaptığı saldırılar, İsrail'in işlediği savaş suçlarını meşrulaştırmaz. Soykırım, meşru müdafaa değildir. Orantılı karşılık böyle verilmez. Filistinliler, halhazırda onlarca yıldır İsrail'in baskısı altında yaşıyordu. İsrail'in saldırıları, böyle bir ortamda gerçekleşiyor. Dolayısıyla tüm bu durum, İsrail'in saldırıları hakkında bize yorum yapma hakkı tanıyor." denildi.

"Böyle bir durumda sessiz kalmak, sizi suç ortağı yapar"

Dünya çapında hem Müslümanlara hem de Yahudilere yönelik düşmanlığın arttığına işaret edilen makalede, "İsveç'te camilere yönelik alınan yıkım kararları var. Öte yandan bazı kişiler ise İsrail bayrağını sinagog önünde yakıyor. Bunların hiçbiri kabul edilemez. Filistin'deki acılar sona ermeli. Soykırımda tarafsız olmak, mümkün değil. Böyle bir durumda sessiz kalmak, sizi suç ortağı yapar." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)