"İzlenme sayısı" uğruna uçağı düşürdü, mahkeme kararını verdi!

Kasım 2021'de kendisinin kullandığı küçük uçağı, Los Padres Ulusal Ormanı'nın üzerine kasıtlı olarak düşüren ve bu anları YouTube'dan paylaşan Trevor Jacob, "izlenme sayısı" uğruna bunu yaptığını itiraf etmişti. Trevor Jacob ile ilgili karar verildi.

DÜNYA 05.12.2023, 15:14 06.12.2023, 18:12 Hakan Öksüz
"İzlenme sayısı" uğruna uçağı düşürdü, mahkeme kararını verdi!

ABD'de Kasım 2021'de yaşanan bir olay, uzun süre ülkenin gündeminden düşmemişti. YouTube üzerinden yayın yapan Trevor Jacob, Lompoc City Havaalanı'ndan uçakla tek başına kalkış yaptıktan 35 dakika sonra Los Padres Ulusal Ormanı'nın üzerine gelince paraşütüyle uçaktan atlamıştı.

Paraşütle atlamasını ve uçağın düşüş anını paylaşmıştı

Özçekim çubuğu ve kamerasını da yanına alan Jacop, iniş anını kaydetmişti. Uçağa monte edilen kameralar da uçağın düşüş anını kaydetmişti. Bu anları YouTube sayfasından paylaşan Trevor Jacob'a tepki yağmıştı. Jacob'ın pilotluk lisansı, 2022'de iptal edilmişti.

Helikopterle olay yerine gidip delilleri imha etmiş

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, uçağın enkazını kaldırması gerektiği konusunda Trevor Jacob'a bildirimde bulunmuştu. Olay yerine helikopterle dönen Jacop, enkazı kaldırdıktan sonra uçağı kasıtlı olarak düşürdüğünün anlaşılmaması için kanıtları imha etmişti.

"YouTube'da daha çok izlenmesi için kasıtlı olarak uçağı düşürdüm"

Tepkiler üzerine uçağı kasıtlı olarak düşürdüğünü itiraf eden Trevor Jacob, "Bir ürün sponsorluğu anlaşmasının parçasıydı bu planlı kaza. YouTube'da daha çok izlenmesi için kasıtlı olarak uçağı düşürdüm." ifadelerini kullanmıştı.

California Eyalet Savcılığı cezayı kesti

California Eyalet Savcılığından "izlenme sayısı" uğruna kasıtlı olarak kullandığı uçağı düşüren Trevor Jacob hakkındaki kararını verdi. Delilleri yok edip saklamaya çalışan Jacob'a 6 ay hapis cezası verildi.

Yorumlar (0)