İsrail'den Greta Thunberg kararı

Dünya çapında yaptığı eylemlerle adından söz ettiren aktivist Greta Thunberg, Filistinlilerin yanında olduğunu belirten bir paylaşım yapmıştı. İsrail, İsveçli aktivist Thunberg ile ilgili kararını açıkladı.

DÜNYA 24.10.2023, 11:25 24.10.2023, 11:39 Hakan Öksüz
İsrail'den Greta Thunberg kararı

Gazze'de yaşanan çatışmalar, dünya kamuoyunun gündemine yerleşti. İklim aktivisti Greta Thunberg, çatışmaların ardından yaptığı paylaşımla gündeme geldi. Önceki günlerde sosyal medyadan yaptığı paylaşımda İsveçli aktivistin, "Gazze ile birlikteyim" yazılı dövizi tuttuğu görülüyordu.

Thunberg paylaşmış, İsrailli aktivistler eleştirmişti

Sosyal medya hesabından yayımladığı gönderi ile Filistin'e destek veren Thunberg, "Dünya sesini yükseltmeli. Filistinliler için özgürlük ve acil ateşkes çağrısı yapılmalı." paylaşımını yapmıştı. Thunberg'in bu paylaşımı, İsrailli aktivistlerin eleştirilerine neden olmuştu.

Bütün ders kitaplarından çıkarılacak

Greta Thunberg'in Filistinlilerin yanında olduğunu açıklamasının ardından İsrail Eğitim Bakanlığı yeni bir karar aldı. Filistin'e desteğini açıklayan Thunberg'in, bütün ders kitaplarından çıkarılması kararlaştırıldı.

"Greta Thunberg artık bir ilham kaynağı değil"

İsrail Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, "Hamas, 1400 masum İsrailliyi katletti. Ölenlerin aralarında çocuklar, kadınlar ve yaşlılar var. En az 200 kişiyi kaçırdılar. Greta Thunberg'in aldığı pozisyon, onun ahlaki bir rol model olmadığını gösteriyor. İsrailli öğrenciler için Greta Thunberg artık bir ilham kaynağı değil." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)