"Gazze'ye tıbbi malzeme girişine izin verin" çağrısı!

İnsan hakları örgütleri, İsrail ablukasında olan Gazze Şeridi'ne yeni tip koronavirüs (Covid-19) mücadele kapsamında gerekli tıbbi malzeme girişine müsaade edilmesi için çağrıda bulundu. 

DÜNYA 18.03.2020, 15:30 18.03.2020, 15:33
"Gazze'ye tıbbi malzeme girişine izin verin" çağrısı!

Gazze'deki Himaye İnsan Hakları Merkezi Müdürü Ömer el-Karut, bölgede bulunan tüm sivil toplum örgütleri ve insan hakları kuruluşları olarak senelerdir ablukada tutulan Gazze'ye yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için gerekli tıbbi malzeme girişine müsaade edilmesi için çağrıda bulunduklarını bildirdi.

Karut, cihaz, tıbbi malzeme ve ilaçların bölgeye girişi hususunda İsrail'in hala bazı koşullar sunduğunu kaydederek, İsrail'e bu konudaki hukuki sorumluluğunu uygulaması için baskı yapılması gerektiğini söyledi. 

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) de çağrıda bulunan Karut, Filistin topraklarında Koronavirüs Salgını Bölge İzleme Merkezi açılmasını talep etti. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasına rastlanılmadığını fakat Batı Şeria'da 44 kişinin koronavirüse yakalandığını bildirmişti.
 

Yorumlar (0)