Gazze'de ateşkes yürürlüğe girdi

Gazze'de İsrail ile Filistinli gruplar arasında sağlanan ateşkes yürürlüğe girdi.

DÜNYA 25.02.2020, 09:00
Gazze'de ateşkes yürürlüğe girdi

İsrail ile Gazze'deki Filistinli gruplar arasında son iki gündür yaşanan gerginliğin ardından ateşkese varıldığı duyuruldu.

Filistinli gruplardan bir yetkiliden edinilen bilgilere göre, ateşkes eş zamanlı ve karşılıklı olarak yerel saatle dün 23.30'da yürürlüğe girdi.

Diğer taraftan, Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında 8 Filistinlinin yaralandığını kaydetti.

Bölgede gerilim tırmanmıştı

İsrail ile Gazze arasındaki gerginlik, önceki gün sabah bir Filistin İslami Cihad Hareketi üyesinin sınırda İsrail askerleri tarafından öldürülmesiyle iyice tırmanmıştı.

İsrail, Gazze ve Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında İslami Cihad’a ait olduğu belirtilen hedeflere hava saldırıları düzenlemiş, Gazze’den İsrail tarafına ise 40’tan fazla roket atılmıştı.

Saldırılarda Suriye’de 2 İslami Cihad üyesi yaşamını yitirirken, Gazze’de de 4 kişi yaralanmıştı.

Bu arada İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'den İsrail tarafına 50 roket fırlatıldığı, bunların yüzde 90'ının "Demir Kubbe" hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği duyurulmuştu.

İsrail yönetimi, artan gerginlik sebebiyle önceki gün Gazze sınırına yakın bölgelerdeki okullarda eğitime ara vermiş, tren seferleri de durdurulmuştu.

Yorumlar (0)