Festival katliama dönüştü: 10 ölü 

Nijerya’nın Plateau bölgesinde düzenlenen festivalde büyük bir katliam yaşandı. Festivale silahlı saldırı gerçekleştirilirken, 10 kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiği, 19 vatandaşın ise yaralı olarak hastanelere kaldırıldığı açıklandı. 

DÜNYA 04.04.2022, 09:44 04.04.2022, 14:39
Festival katliama dönüştü: 10 ölü 

Nijerya’da yağmur sezonuna giriş yapılmakta olduğunu ve bu sebeple bir kutlama düzenlendiğini belirten Irigwe Bölge Gençler Birliği Başkanı Lawrence Zongo, festivale yönelik olarak düzenlenen saldırının birçok kişi tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. 

10 kişi olay yerinde can verdi

Yaşanan feci olayın ardından konuyla ilgili bilgileri paylaşan yetkili birimler, düzenlenen saldırıda 10 vatandaşın öldüğünü açıkladı. Yaralı olarak kurtarılan 19 kişi ise hastanelere kaldırıldı. 

Evler küle döndü

Büyük bir katliam ile karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Zongo, saldırıyı düzenleyen grubun bölge halkının yiyecek ve içeceklerini de çaldığını belirtti. Eyalette yer alan birçok ev ise yanarak adeta kül oldu. 

Motosikletli saldırılar sık sık görülüyor

Düzenlenen saldırının ardından bölgeye çok sayıda güvenlik güçlerinin ulaştığını dile getiren Zongo, bölgede büyük bir dram ve ciddi mağduriyetlerin olduğunu aktardı. Öte yandan Nijerya son dönemde özellikle motosikletler eşliğinde gerçekleştirilen saldırılar ile gündeme geliyor. Sık sık görülen bu durum üzerinde Nijerya makamları bazı eyalet ve şehirlerde motosiklet kullanımına yasak getirmişti.

Yorumlar (0)